Käytiin aamulla (auringonpaisteessa!) tokoilemassa Tuomarinkartanossa lapikasporukalla (meidän lisäksi 3 porkkisurosta ja partacollie). Olikin tosi hyvä treenimuoto: saatiin tehdä omassa ohjauksessa (Iina) kentän syrjällä hommia, mutta oli häiriökoiria sekä paikkamakuu tehtiin ryhmässä. Ryhmäläiset sanoivat, että heitä voi pyytää esim. luoksepäästävyyttä kattomaan, mitä me tarvitaankin.

Aluksi tehtiin liikkeelle lähtöharjoitusta. Mulla oli nami kädessä ja yhden-kahden askeleen seuraamisen jälkeen annoin sen. Tehtiin samaa myös namit taskussa ja viidellä-kuudella askeleella. Hyvin onnistui, paitsi että en meinannut saada nameja taskusta tarpeeksi nopeasti :D Pari kertaa tehtiin myös maahanmenoa sivulta ja edestä sekä sivulletuloa ja siinä istumista hiljaa.

Ryhmäpaikkamakuussa Sunny oli reunimmaisena ei kovin lähellä seuraavaa. Ajattelin aloittaa aika helposta, kun ei olla tosi pitkään aikaan treenattu ryhmässä. Sunny kuitenkin makasi tosi rauhassa ja hiljaa, joten kävelin vähän kauemmas. Aika oli kohtuullisen pitkä, mutta kävin palkkaamassa pari kertaa välissä. Seuraavalla kerralla varmaan tehdään jokin vaikeampi juttu.

Makuun jälkeen treenattiin seuraamista. Ensin tehtiin kaksi lyhyttä pätkää suoraan, ensin hihnassa, sitten ilman. Sitten tehtiin vähän pidempi pätkä ohjatusti käännöksineen ja juoksuineen. Viime kertaisen laahaamisen jälkeen odotin jotain "ihan ok" -seuraamista, mutta Santeripa pisti parastaan. Koko matkan seurasi kontaktin herpaantumatta kertaakaan, ennemmin hieman edessä kuin takana ja tosi skarppina käännöksissä. :)

Lopuksi tehtiin vielä nouto, joka meni muuten hyvin, paitsi että Sunny katseli ihan muualle, kun oli tuonut kapulan ja istui sivulla... No, ei kai sillä niin väliä. Viimeisenä tehtiin luoksetulo niin, että jätin Sunnyn hiekkakasan päälle maahan ja sieltä kutsuin. Sunny tuli nopeasti ja täydelliseen perusasentoon - mikäs olisi parempi tapa lopettaa treenit :)

Sunny oli aivan upean innokas, mikä tuntui jotenkin tuplasti paremmalta, kun on ollut niin rankka viikko tuon selkälausunnon takia...