Olen viime aikoina kysellyt selkäongelmaisten lappalaiskoirien omistajilta heidän kokemuksiaan "vaihtoehtoisista" hoidoista. Kaikki kolme vastannutta kertoivat hyviä kokemuksia osteopaatista, joten varasin ajan osteopaatti Maare Kaiperlalle 23.1. tiistaiksi. Tosin eläinlääkäriaseman hoitaja oli sitä mieltä, että mihinkään niksauttajalle ei kannattaisi mennä ;)

Muuten Sunny on voinut jo jonkin verran paremmin: ravaa, pitää häntää ylhäällä, ei rapsuta takajalkaa enää pakonomaisesti ja on piristynyt paljon :) Nyt siinä alkaa myös huomata ylimääräisen energian kertymisen - lenkeillä täytyy sen kanssa olla taas tosi tarkkana, ettei se bongailisi mitään otuksia (ei ole onneksi vielä jahdannut mitään) eikä rähjäisi muille koirille.

Viime viikolla tokoiltiin taas, taas Iinan kanssa keskenämme Kumpulan maauimalan parkkipaikalla. Alkutreenit menivät aika pipariksi. Ensinnäkin Sunny ei meinannut keskittyä yhtään (paitsi haukkumiseen), kun virtaa oli niin paljon :D Sitten paikalle ajoi juuri auto, kun piti lähteä seuruuttamaan. Hetken päästä auto lähti pois ja ohi kulki Sunnyn paras kaveri Johka. Sitten paikalle ajoi vielä kaksi autoa, josta toisesta tuli ulos kaksi ihmistä, jotka seisoskelivat siinä kuin odotellen, koska me lähdettäisiin... Tämän sekoilun keskellä saatiin tehtyä pieniä onnistuneita seuraamispätkiä, mutta pidemmät seuraamiset jätettiin suosiolla, kun ei koira eikä ohjaaja keskittynyt.

Kun Sunnylta oli saatu pahimmat höyryt purettua, saatiin muutama liike kivasti treenattuakin. Liikkeestä seisomisessa Sunny pysähtyi tosi hyvin mutta kääntyi vähän, kun palasin taakse. Treenattiin sitten ihan vain sitä, että Sunny seisoi ja mä pyörin sen ympärillä. Tämän jälkeen taakse palaaminen onnistui kokonaisessa liikkeestä seisomisliikkeessäkin. Tehtiin myös liikkeestä maahanmenoa, jotka oli mukavan nopeat, vaikka maa oli kylmä :) Tässä välissä harjoiteltiin juoksuntarkistusta. Ensimmäisellä kerralla syötin Sunnylle namia koko ajan mutta koska se sujui niin hienosti, vaikeutettiin toista kertaa. Käveltiin Sunny hihnassa Iina-"tuomarin" luokse, joka tarkisti Santerin ilman, että mulla oli namia edes kädessä. Kerran Sunny mulkaisi Iinaa mutta sitten jatkoi mun namitaskun tuijottamista :) Nyt ruvetaan harjoittelemaan tätä vieraampien ihmisten kanssa. Lopussa tehtiin varmaan Sunnyn tokouran upein nouto sekä luoksetulo, joka meni vähän pieleen, kun parkkikselle ajoi taas auto.

Kotona näytettiin vielä Iinalle, kuinka Sunny tekee kaukokäskyt odottaessaan lupaa mennä ruokakupille. Voi olla, että ruvetaan soveltamaan kuppia myös ulkotreeneissä kaukokäskyissä. Ne kun on Sunnyn mielestä maailman tylsin liike...