Santeri on ollut tällä viikolla kova jätkä.

Tiistai-iltana oltiin lenkillä tulossa kotiinpäin, kun vastaan tuli kolme vapaana olevaa belggaria. Myös Sunny oli vapaana. Kaksi niistä otettiin heti kiinni, kolmas oli tulossa meitä kohti. En ottanut Sunnya kiinni, kun ajattelin, että jos tämä belgi tulee päälle, niin ainakin Sunny pystyy puolustautumaan tai pakenemaan. No, belggari tottelikin emäntäänsä ja lähti takaisinpäin. Mitä tekee Sunny? Lähtee perään! Onneksi pysähtyi aika nopeasti, kun karjaisin, ja sain sen sitten kiinni. Mitäköhän se meinasi - mennä tappelemaan kolmen belggarin kanssa?!

Keskiviikkoaamuna äiti oli ollut sen kanssa lenkillä. Yli vuoteen Sunny ei ole jahdannut mitään mutta nyt sitten se tuossa meidän takametsässä lähti kahden ketun perään! Olin jo valmis tekemään siitä karvahatun, mutta sitten kuulin, miten juttu oli päättynyt. Isä sattui juuri olemaan sen reitin varrella matkallaan töihin ja kolmikon nähdessään oli huutanut Sunnya. Sunny oli sitten jolkotellut isän luo, että katos vaan, pappa on täällä...

Osteopaatti sanoi, että Sunny saattaa olla vähän kipeä pari päivää. No ei tosiaan ole, päinvastoin...

Keskiviikkoiltana oltiin tokoilemassa Malminkartanossa. Kentällä oli ainakin 10-15 cm lunta, toisella puolella oli toinen koira treenaamassa ja toisella poikia leikkimässä lumisotaa. Kunnon häiriöt ainakin ;) Vauhdikkaat liikkeet menivät tosi hyvin. Seuraaminen oli varmasti hauskannäköistä, kun sekä minä että Sunny nosteltiin jalkoja hangessa. Treenattiin myös sitä liikkeestä seisomisessa taaksepalaamista, joka viime kerralla oli ongelma - nyt onnistui täydellisesti. Meidän noutokapula ei tällä hetkellä kestä heittämistä, joten tehtiin varioituja versioita noudosta. Ensin jätin kapulan maahan ja seuruutin Sunnyn poispäin siitä, käännyin ja käskin noutaa. Tämä tehtiin kaksi kertaa. Ekalla kerralla Iina seisoi ihan kapulan vieressä, jolloin Sunny oli palauttamassa kapulaa sille :D Toisella käskyllä toi sitten mulle. Tokalla kerralla Sunny ei meinannut heti löytää kapulaa hangesta mutta palautti sen täydellisesti. Sitten tehtiin vielä niin, että jätin Sunnyn kapula suussa istumaan ja kävelin itse pois, käännyin ja kutsuin. Lopuksi tehtiin vielä pari luoksetuloa ja vauhtia riitti!

Sen sijaan Sunny ei halunnut ollenkaan mennä maahan. Luulen tämän johtuvan kylmästä: Sunny ei ole kasvattanut ollenkaan kunnon talviturkkia, kun on ollut niin leutoa. Edellisinä talvina se on palellut vasta -25 asteessa, tänä talvena nostelee tassuja jo -10:ssä. Meidän arktinen porokoira ;) Totta kai se tarkenee lenkillä yms. liikkeessä, mutta maahanmeno oli selvästi liikaa. Siispä ollaan treenattu kaukokäskyjä sisällä ruoanannon yhteydessä ja silloin ne onnistuvat viidestä metristä täydellisesti.

Tänään rohkaisin sitten mieleni ja ilmoitin Sunnyn kokeeseen. En ole lainkaan varma, että se oli viisasta, mutta on tässä nyt ainakin vielä muutama kuukausi aikaa treenata.