Viime sunnuntaina käytiin ekan kerran juoksulenkillä. Äiti pyöräili, mä juoksin ja Sunny veti :) Ei tehty kuin joku 4,5 km lenkki mutta sekin tuntui puolen vuoden tauon jälkeen ihan tarpeeksi lihaksissa... Aikaisemmin päivällä oltiin käyty piiiiiitkästä aikaa Haltialan metsässä kävelemässä pari tuntia Lauran ja Johkan kanssa. Sunny oli vapaana melkein koko ajan ja pysyi tosi hyvin lähellä, niin kauan kuin oli valvovan silmän alla. Sitten kun silmä vältti, niin yhtäkkiä se hävisi ja Laura näki sen vilahtavan jossain kauempana. Mielessä kävi jo entisaikojen kymmenien minuuttien jänisjahdit, mutta onneksi Sunny tuli takaisin ihan parinkymmenen sekunnin päästä, kun huusin tarpeeksi kovaa. Mitä tästä opimme? Silmä ei saa välttää ;)

Keskiviikon agitreeneissä tehtiin ensin itsenäisesti vähän kuin kolmion muotoista radanpätkää. Yhdellä sivulla oli aita, keinu ja rengas, toisella aita ja pöytä, kolmannella aita ja pussi. Ensin mentiin kolmio putkeen, sitten tehtiin välistävetoja: keinulta aidalle, siitä toiselle aidalle, pussilta suoraan keinulle jne. Sunny oli taas innokkaampi kuin edellisissä treeneissä (ennen osteopaattia!) ja käytti jokaisen ohjausvirheeni tehdäkseen vääriä esteitä - parhaimmillaan hyppäsi pussin yli :D

Ohjattuna tehtiin sitten keppien avokulmia, jotka on taas jääneet harjoittelematta koko kaudelta. Näytin ensin Ainolle, kuinka hienosti osaan viedä sen kakkosväliin... Aino neuvoi ohjaamaan sen oikeaan väliin peruuttamalla ja se toimikin. Tämä on tosin vain pikaratkaisu. Haluaisin, että Sunny osaisi mennä oikeaan väliin itsenäisesti yhtä hyvin kuin umpikulmapuolelta. Kun se ei osaa, hermoilen itse ja sählään varmasti sen ohjauksellani väärään väliin. Täytyy yrittää kesällä saada harjoiteltua sitä.

Liikunassa ja pirteydessä ei näkynyt merkkejä huonommasta treenien jälkeen. Ei meillä kyllä paljon hyppyjä ollutkaan, mutta ne olivat maksissa, 55 cm.

Tänään käytiin aamulla Iinalla treenaamassa tokoa. Iina oli tehnyt meille hienon, monipuolisen treenin, mutta se jouduttiin jättämään seuraavaan kertaan. Tilaa treenipaikassa oli liian vähän ja koko ajan satoi vähän vettä eli Sunnyn vireystila oli kyseenalainen. Alku näyttikin huonolta: Sunny haukotteli ja venytteli, kun käskin sen sivulle ja lopulta istui siinä kuin tekisi mitä tahansa mieluummin. Yllättäen motivaatio-ongelmat loppuivat siihen, kun otin ensimmäisen seuraamisaskeleen! Sitten Sunny taas seurasi yhtä hienosti kuin yleensä, edistäen, hymyillen ja häntä heiluen :) Selvästi tuo paikallaanistuminen oli ällöttävää sateessa, mutta liikkuminen ei haitannut.

Keskityttiin sitten taas Sunnyn mielestä kivoihin liikkeisiin eli seuraamiseen ja luoksetuloon. Seuraamisessa harjoiteltiin täyskäännöstä Iinan ja Demon vieressä, kun se tuntui möllitokossa vaikealta sihteeripöydän vieressä. Eka kerta ei onnistunut, kolme seuraavaa onnistui. Itselleni tuntuu olevan joskus niin vaikeita nuo käännökset, varsinkin kokeessa alkoi hermostuttaa ja Sunny kuittasi sen haukkumalla. Luoksetulo tehtiin eka normaalimatkalta, sitten tosi pitkältä matkalta. Ja Sunny malttoi odottaa hiljaa koko ajan! Käskyn vaihto näyttää auttaneen :)

Lisäksi otettiin seuraamisesta seisominen, siitä suoraan jatkettiin seuraamista, tehtiin täyskäännös ja maahanmeno. Tässä vaiheessa sade ei enää haitannut yhtään, joten otettiin paikallaolokin. Tehtiin niin, että Demo istui ja Sunny makasi. Kun Iina lähti takaisin, mä lähdin toiseen suuntaan eli poispäin koirista. Tässä vaiheessa Demo myös haukahti pari kertaa ja tuli Iinaa muutaman askeleen vastaan. Sunny tapansa mukaan vaan mulkaisi sitä, että etkö sä tiedä, ettei tästä saa lähteä... :D Lopuksi tehtiin vielä nouto ensin tunarikapulalla, sitten normaalilla.

Sunnuntaina taas möllitokoon...