Eilinen ilta kului rattoisasti Espoossa epävirallisessa ALO-luokassa tokoilemassa. Oli niin kiire viikko, etten paljon ehtinyt edes jännittää etukäteen. Maanantaina käytiin vähän treenailemassa pelkästään Iinan kanssa, keskiviikkona oltiin lappalaisten vapaamuotoisissa treeneissä. Maanantaina vaihdettiin myös Sunnyn luoksetulon odotuskäsky, koska todettiin olevan epäloogista, että agilityssa saa odota-käskyllä haukkua, mutta tokossa ei.

Tultiin paikalle puoli tuntia ennen ja saatiin numero 12. Käytiin vähän lenkillä ja laitettiin sitten Sunny autoon odottamaan. Tässä vaiheessa ei jännittänyt kuin ihan vähän.
Paikallamakuussa sen sijaan polvet tärisivät ja sydän hakkasi... Ennen omaa vuoroa yksilöliikkeissä jännitti taas mutta kehässä jännitys loppui kun  (rumpujen pärinää) Sunny toimi aivan kuin treeneissä!  Edellisessä tokossamme (epävirallinen, toukokuussa  '04) Sunny  meni niin lukkoon jännityksestäni, että lähinnä pälyiili  parin metrin päästä ja haukkui hermostuneena. Minä tietenkin vain pahensin asiaa nykimällä pannasta :/ Nyt fiilis oli ihan erilainen ja Sunnylla oli selvästi kivaa! Se lähinnä kuumui loppua kohti, ei mitään puhetta motivaation hiipumisesta. Palkkana oli sen iltaruoka rasiassa taskussani ja se toimi.

Onnistuttiin tekemään aika oikea-aikaiset alkurituaalit. Laitoin Sunnyn paikkamakuun jälkeen takaisin autoon ja otin sen sieltä pari koiraa ennen meidän suoritusta. Sitten tehtiin muutama liike ylimääräisten höyryjen purkamiseksi. Kun edellinen koira teki viimeisiä liikkeitä, menin aidatun kentän sisäpuolelle kehän laidalle ja palkkasin Sunnya, kun se istui sivulla hiljaa. Selvästi tuo kenttä kuumensi ja hermostutti sitä paljon; johtuikohan se minusta vai siitä, että siellä oli agilityesteet, mene tiedä. Luultavasti molemmista. Kuitenkin näin saatiin itse liikkeet onnistumaan hienosti, ja Sunnylla tuntui olevan aika sopiva viretila.


Tällaiset pisteet tuli:
Luoksepäästävyys 8: Palkkasin, siitä -2 pistettä. Sunny istui vain paikallaan :) (juoksuntarkistuksen otin namin kanssa, se sujui kanssa hienosti)
Paikkamakuu 8: Haukkui n. ekat 20 sekkaa. Katsoin sitä tuimasti ja samalla liikautin jalkaani (kun polvet tärisivät) - siihen Sunny hiljeni. Loppuajan vähän piippasi.
Seuraaminen hihnassa 8½: ajoittain kympin seuraamista, vikassa täyskäännöksessä kontakti hävisi, Sunny haukkui muutaman kerran eikä ottanut loppuperusasentoa
Seuraaminen vapaana 10: tämä oli mielenkiintoinen. Lähes koko kaavio meni taas tosi hyvin, sitten Sunny alkoi linkata jalkaansa Shocked Keskeytettiin sit hetkeks siihen, katsoin tassun ja tuomari sanoi, että ottakaa loppu uudestaan. Se meni sitten täydellisesti ja kymppi tuli.
Maahanmeno 0: Jäi istumaan. En älynnyt katsoa, menikö se maahan enkä näin antanut toista käskyä (ja liikkeestä istumistahan on harjoiteltu kerran...)
Luoksetulo 9: Olin tosi tiukkana ennen jättämistä, että nyt hiljaa. Ja olihan se hiljaa koko odotusajan, vaikka joutuikin itseään hillitsemään (katseli muualle, hengitti syvään ja haukotteli :D). Piste lähti törmäämisestä, kun tuli aika vauhdikkaasti.
Seisominen 8: Seurasi hyvin ja pysähtyi hyvin mutta haukkui seistessään ja tuli perusasentoon vasta tokasta käskystä.
Hyppy 9: Sain Sunnyn hiljaiseksi perusasennossa - mut just kun sanoin "valmis", niin sepä rupesi haukkumaan juuri sillä hetkellä. Itse hyppy meni kyllä nappiin ja hyppy-käskyn jälkeen malttoi olla hiljaakin.
Kokonaisvaikutus 8: Tuomarin kommentit: "Hyvää tekemistä mutta tota hiljaa olemista pitäisi treenata" - ihan kuin sitä ei harjoiteltaisi joka treeneissä...
Yhteispisteet: 158 ja II-palkinto, sijoitus 8./21

Virallisessa tokossa nuo pisteet olisivat antaneet aihetta jossitteluun. Tässä tilanteessa tärkeää oli vain se, että koiralla oli KIVAA kehässä, sen haukkuminenkin oli enimmäkseen innostusräkytystä, ei epävarmuutta eikä se näyttänyt siltä, etttä hakkaan sitä joka treeneissä niin kuin silloin joskus. Myös juoksuntarkistuksen onnistuminen ihan huomaamatta oli suuri voitto. Liikkeitähän on helppo treenata tarkemmiksi, kun tietää, että koira menee niin kuin se menee treeneissä.

Ehkä me kokeillaan oikeasti tuota virallistakin tottelevaisuuskoettelemusta. Tässä on vielä kahdet epäviralliset ennen sitä ja vajaa 1½ kk aikaa treenailla.