Sunny voi viime viikonlopun tosi hyvin, jaksoi mökillä touhuta ja 12 kilsan lenkillä veti koko matkan. Siispä uskaltauduin agilitykisoihin Jyväskylään sunnuntaina. Heti radan alussa törmättiin ikuiseen ongelmaamme: pituuden jälkeiseen tiukkaan käännökseen. Pituuden jälkeen piti kääntyä melkein 180 astetta kepeille, kun taas edessä oli ansana kaksi putkea. No, koska en voi pituudella kääntää esteen päällä, ettei Sunny tule sivukeppien välistä, se melkein kävi molemmilla putkilla. Loppuradalla putosi yksi rima, siitä tulokseksi vitonen. Huoletti taas tosi paljon, kun Sunny ei ole vuoteen tiputtanut kisoissa rimoja mutta se näytti hyppäävän ihan kohtuuhyvin...

Osteopaatilla käytiin tiistaina. Sunnylla ei ollut normaali lannerangan alue kipeä, mikä selittää sen, ettei kipuilu johtunut agilitysta eikä pahentunut sunnuntaista. Se oli vaan jotenkin "epätasapainoinen". Maare sanoi yhdeksi mahdolliseksi syyksi ed. torstaisen juoksulenkin, josta 1-2 km oli asfaltilla. Koska suurin osa oli hiekkatietä, en edes tullut ajatelleeksi koko juttua... Nyt on siis asfaltilla juokseminen täysin kielletty.

Sunny piristyi jälleen vähän paatin jälkeen ja juhlistikin sitä lähtemällä ke-iltalenkillä jäniksen perään - ARGH! Eipä se olekaan jahdannut jäniksiä varmaan kahteen vuoteen... Onneksi tuli parin minuutin päästä takaisin. Tänään se myös jätti edestä lähteneen pupun rauhaan ihan normaalilla kiellolla.

Tänään käytiin aamulla viimeistä kertaa ennen virallisia möllitokoilemassa. Paikka oli Sahaajankadun kenttä ja tuomari Kirsi Auranen. Tällä kertaa Olin päättänyt kieltää haukkumisesta pisteistä huolimatta ja kerroinkin sen tuomarille kehään mennessäni.

Valmistelut menivät vähän pieleen, kun lähtöjärjestyksestä oli poissaolijoita ja meidät huudettiin kehään kun oltiin vasta otettu Sunny autosta lämmittelemään. Näin kävi sekä paikkamakuun että yksilöliikkeiden kohdalla, mutta onneksi makuu ei vaadi korkeaa virettä ja liikkeiden pelastus oli ruokarasia :) Nyt pidin Sunnyn myös liikkeiden välissä persasennossa ja näin ollen se ei päässyt siihen vapausräksytyksen makuun paitsi ennen hyppyä.

Näin kävi:
Luoksepäästävyys 10: Oli ihan nätisti ja myös ihan hiljaa
Paikkamakuu 8: Ja nyt se rumpula sitten haukkui :( Vajaa minuutin kohdalla tuomari kysyi, haittaisiko mua jättää tämä väliin, ettei muut häiriinny. Kysyin, saanko mennä lähemmäs ja meninkin sitten "komennusetäisyydelle" eli vajaa 5 m päähän. Sitten se hiljeni ennen kuin sanoinkaan mitään... Odotin tästä vitosta tms mutta tuomari oli armelias, kun koira kuitenkin makasi ihan juurtuneena.
Seuraaminen kytkettynä 10: Omasta mielestä oli parissa kohtaa ihan pikkuisen väljää mutta ehkä se johtuu vaan siitä, että olen tottunut Sunnyn edistämiseen :p
Seuraaminen vapaana 9: Ekassa pysähdyksessä haukahti ja kiellosta ei ottanut perusasentoa. Loppu menikin sitten vielä paremmin kuin hihnassa.
Maahanmeno 9: Se oli hiljaa!!! Meni ehkä pikkuisen hitaasti, ei muuta ongelmaa.
Luoksetulo 5: Haukkui haukkui ja haukkui eikä kiellosta hiljennyt prkl. Kun tuomari sanoi "käsky", mä sanoin "HILJAA" :D Mutta oli se sitten sen aikaa hiljaa että sain kutsuttua. Tulo meni tosi hyvin eikä Sunny pahasti törmännytkään.
Seisominen 5: Itse liike 10 mutta haukkui ja hiljeni vasta n. neljännellä käskyllä (hiljaa, ärh, hiljaa, nyt turpa kiinni). Sitten kehuin sitä (liikkeen aikana) ja se loisti kuin naantalin aurinko, kun oli pakahtua omaan hyvyyteensä :D
Hyppy 10: Se oli nappi.
Kokonaisvaikutus 10: Tuomari kehui liikkeitä ja yhteistyötä.
Yht. 163 pistettä, I-tulos ja sijoitus 6./12.

Miten tuntuu, että Sunny haukkuu vuorotellen kokeissa joka liikkeessä? Tuo paikkamakuu jurppii nyt todella paljon, kun siinä haukkuminen häiritsee muitakin. Ja treeneissä ollaan tietenkin ihan hiljaa. Täytyy yrittää löytää jostain vielä paikkamakuuseuraa vieraiden, erirotuisten koirien kanssa ennen koetta, josko Sunnya kuitenkin vähän jännittäisi.