Keskiviikkona oli aikaa kaksi tuntia, kun seuraava porukka ei ollut tulossa treenaamaan ja paikalla oli kolme koiraa: Vilma, Arvo ja Netti :D. Lopetettiin kyllä jo 21.15, mutta silti jokaiselle koiralle jäi ruhtinaallisesti treeniaikaa Tehtiin sitten vihdoin se takaaleikkaustreeni (kuva alla), joka piti tehdä jo pari viikkoa sitten... Kaikkien koirien kanssa tehtiin tason mukaan, harjoitukseen jäi vielä vaikeuttamisen varaa, mutta taidan laittaa sen vielä itsenäiseksi joku kerta.

Kaikki menivät kahteen otteeseen, ja Vilman ja Arvon kanssa aloitettiin menemällä aita - aita - takaaleikkaus aidalle - putki ensin toisella puolella, sitten toisella. Vilmalla onnistui suurin osa kerroista oikein hyvin. Ainakin kerran se pysähtyi putkelle, kun Lotta pysähtyi tömäyttäen jalkansa. Vilma kääntyi katsomaan, että oho, noinko nopeasti pitää pysähtyä :o) Seuraavalla kierroksella mentiin aita - aita - takaaleikkaus aidalle - putki - sisäkaarretta kaikki kuusi aitaa, joista viimeiselle takaaleikkaus ja putki. Ihan viimeisellä kierroksella Lotta meni ulkokaarretta pitkin, jolloin takaaleikkaukset tuli väleihin 2-3, 6-7 ja 9-10. Tässä tuli sellainen ongelma, että Vilma veti nenän maahan 7-8-välin 180 asteen kulmassa. Tämä helpottui, kun Lotta sanoi "kierrä" ja lisäksi mä menin siihen nostamaan kuonon taas ylös :D Viimeiseksi saatiin kurvi vielä tehtyä ilman nuuhkaisuakaan ja tähän lopetettiin. Olin oikein tyytyväinen Vilmaan kokonaisuutena: vaikka parissa välissä Lotta oli melkein edellä takaaleikkauskohdassa, Vilma kuitenkin hyppäsi esteen epäröimättä ja meni myös putkeen ilman turhia pyörimisiä tai väärään suuntaan kääntyilyjä.

Arvon perheen nartulla on juoksut, joten herra oli vähän tyttöhuuruissa keskiviikkona... Jaksoi kuitenkin toistoja, mutta vauhtia oli vähemmän kuin yleensä. Saatiin kuitenkin oikein hyviäkin takaaleikkauksia tehtyä. Jossain vaiheessa vaan tuli promblemma, kun Silja oli liikaa edellä ennen 3. estettä ja lähti leikkaamaan, kun koira ei ollut vielä hyppäämässä --> Arvo pysähtyi. Lopulta Arvo tuli aina tässä tilanteessa epävarmaksi ja oli jo vähän sen näköinen, että ei ole kivaa, mamma tulee päälle. Tehtiin sitten muutaman kerran niin, että mä olin namien kanssa magneettina esteen takana ja näin onnistui leikkauksetkin. Ikävämpi juttu oli se, että Arvoa oli pelottanut puomi edelliskerran putoamisen jälkeen taas :/ Ensi kerralla täytyy ottaa sitä ihan yksittäisenä. Kotona pitää harjoitella nyt sekä irtoamista että kaikkia tasapainojuttuja!

Netin kanssa ei oikeastaan ollut takaaleikkausta tehty, mutta se tietää käskyn eteen. Siispä kokeiltiin ensin pelkästään esteitä 5-8 takaaleikaten ennen 7. estettä. Aluksi muutama kerta menikin ihan täydellisesti! Jossain vaiheessa Netti alkoi kuitenkin hämääntyä siitä, että Tuula liikkui toiseen suuntaan sen takana ja tuli muutamia kieltoja. Tehtiin sitten Netinkin kanssa sitä, että olin esteen takana namien kanssa ja silloin se tuli oikein hyvin. Netti on toistaiseksi vielä niin kiinni Tuulassa, että se on täydellisen riippuvainen Tuulan liikkumisesta. Siispä annoin heillekin kotona harjoiteltavaksi irtoamista :) Lopuksi Netin kanssa tehtiin vielä pelkkää suoran juoksemista rentoutumismielessä ja johan irtosi vauhtia!

Ensi viikolla tehdään puolenvaihtoja kontakteilla ja kepeillä ja tämä harjoitus on itsenäisenä. Talvikauden viimeiset treenit on 23.4. , joten eipä ole enää montaa kertaa jäljellä!

1378997.jpg