Ensin pieni alkukevennys: Näin reilu viikko sitten unta, että olin vetämässä agilitytreenejä ja piti rakentaa rata. Rakensin ja rakensin ja siitä ei tullut hyvä alkuunkaan, keinun paikalla oli aita jne. No, kun sain radan valmiiksi, kello oli tasan ja treenit loppu - siis yksikään koira ei hypännyt yhtäkään estettä! :D Siinähän sitten selittelin, että ens kerralla sitten...

No joo, asiaan. Tällä kerralla tehtiin lisää ajoitusta vähän järkevämmällä harjoituksella kuin viimeksi (kuva alla). Kaikki olivat paikalla, piiitkästä aikaa. Itsenäisenä oli treeni, jossa oli puomi, rengas, pussi, aita ja sen jälkeen rinnakkain A, kepit ja keinu ja niistä piti aina (ohjaajan) valikoida joku.

Vilma meni ekana ja onnistuikin vetämään ekasta kerrasta puhtaasti läpi, hienoa! Kääntämisen tekniikkaa hiottiin sitten lisää, ettei Vilmalle tulisi radalla tilannetta, jossa se ei tietäisi, minne mennä. Varsinkin 5-6 välin välistäveto parantui huimasti.

Pennin kanssa vanha laulu, eli Pipsa tietää tekniikan ja osaa kääntää tosi hienosti. Mutta Penni tarvitsee jokaiseen käännökseen sekä kropan että hyppy-käskyn että suuntakäskyn. Parhaillaan kun tehtiin tokasta putkesta eteenpäin, Penni tuli ohi aina siitä esteestä, jonka hyppy-käsky jäi sanomatta... Penni on selvästi (ainakin treeneissä) niin kiltti, että haluaa olla varma, että tekee oikein. Viimeinen kierros menikin täydellisesti, kyllä se onnistuu kun vain tarpeeksi keskittyy!

Viivi teki aika lennokkaita kurveja ja sanoo "RUFF", kun ei tiedä, mihin pitää kääntyä :p Se pitää mainita, että 7-9 esteet meni tosi hienosti kauempaa ohjattuna, tällaisia kohtia Saaran kannattaa käyttää hyväkseen sijoittumisessaan. Nelosesteellä koira hyppää poispäin menosuunnasta, mutta sillä ei oikein voi mitään, ellei sitten vekittäisi sitä ennen. Kuitenkin koiralle pitää kertoa ennen estettä oikea suunta, jotta se tulee oikeinpäin alas. Lisää treeniä vaan, ihan jokaiselle.

Arvo tekee luonnostaan niin pieniä kurveja, kun rakenteensa antaa myöten. Mutta edelleenkin, jos koira on jo hypyn päällä, kun tulee seuraava suunta, se joutuu ensin tulemaan alas ja sitten vasta kääntymään. Jos suunta onkin eri kuin mitä koira on olettanut, sanoo nivelet naks ennen pitkää. Kokeilkaa itse juoksemalla täysillä ja kääntymällä vauhdista vasemmalle, kun joku yhtäkkiä huutaakin teitä kääntymään oikealle.

Netin käännökset ovat niin pienet kuin vain mahdollista jo luonnostaan :D Se reagoi salamannopeasti Tuulan pienimpiin vihjauksiin tulevasta. Tuulan ei tarvitse tehdä niin liioitellusti näitä käännöksiä, se jopa hidastaa Nettiä. Katsotaan sitten, jos Netistä tulee joskus mallia sinkoileva aussie.

Eddie meni viimeisimpänä, kun sillä on edelleen matalat rimat ylirasittumisen välttämiseksi. Käskyt on kyllä Merjalla aika myöhässä, ohjaus ei saisi olla yksi käsi - hyppy - toinen käsi - hyppy eli ei edestakastökkimistä yksi este kerrallaan. Agilityradan voi ajatella myös yhdeksi isoksi liikkeeksi, joka välillä vaihtaa suuntaa ja tempoa. Lopuksi Merja totesi, että välistävedon väli on liian iso ja siksi se onnistuu niin hyvin, joten kavennettiin ;) Ekan kerran Eddie menikin väärän hypyn mutta jo toka ja kolmas kerta onnistuivat - kun käsi oli oikeassa kohdassa.
1455991.jpg