Tänään käytiin Helsingin lappalaisten vapaamuotoisissa tokotreeneissä, kun Anna-Leenan kanssa ei löydetty tältä viikolta sopivaa treenipäivää. Paikalla oli Sunnyn lisäksi pari porokoiraa, pari lapinkoiraa, partacollie ja pari lapinkoiranpentua.

Ensin tehtiin seuraamista, tarkoituksena harjoitella käännöksiä. Oli aika löysää menoa, tosi mitäänsanomatonta. Sitten otin pari luoksetuloa ja Sunny teki jotain, mitä ei ole tapahtunut todella pitkään aikaan - ravasi luokse. En sitten palkannut siitä vaan hain autosta järeämmät aseet - ruokakipon taskuun. Ja johan alko Lyyti kirjottaa. Pari luoksetuloa, ohjasin kädellä sivulle, ettei törmäisi. Katsotaan, tuleeko tästä mitään. Pari seisomista, jäi hyvin eikä arponut maahanmenoa. Pari liikkeestä istumista erittäin voimakkain avuin, hyvällä alulla :)

Paikkamakuussa Sunny oli Arwo-porkkisuroon ja Taiga-lapinkoiranartun välissä. Olin ensin n. minuutin piilossa, Sunny oli skarppina ja hiljaa. Jes, näin pitkää aikaa en vielä olekaan ollut piilossa ryhmämakuussa. Ei näyttäisi olevan Sunnylle ongelma, toivottavasti ei tule takapakkia. Olin vielä hetken näkösällä, Arwon emäntä Pia häiriköi koiria juoksemalla niiden edestä ja takaa. Tämän jälkeen kävin vapauttamassa Sunnyn, kun se on tehnyt aika pitkiä makuita viime aikoina.

Lopuksi juoksuntarkistuksia, ensin Pian kanssa. Ekalla kerralla myöhästyin vähän namien kanssa, Sunny katsoi Piaa vähän epäileväisennäköisenä mutta sen jälkeen tuijotti namia, samoin muilla kerroilla. Kolmannen kerran jälkeen "lopetettiin" ja Sunny aloitti turhanräksyn. Komensin aika kovasti ja otettiin sitten vielä yksi tarkistus, ettei Sunny yhdistäisi kieltämistä juoksuntarkistukseen. Ei ongelmaa.

Sitten otettiin Arwon ja Kaikun isännän Vesan kanssa. Ekat kaksi kertaa syötin namia ja Sunny katsoi vain sitä. Kolmannesta kerrasta ruoka palkaksi. Sitten pakkauduttiin autoon ja ajettiin Maunulan kentälle maalaamaan kontaktiesteitä loppuun eilisten talkoiden jäljiltä. Pyysin vielä Villeä tekemään Sunnylle juoksuntarkistuksen. Kaksi ekaa kertaa syötin namia, kolmannella laitoin Sunnyn luun n. 10-15 cm päähän maahan ja tarkistus tehtiin täysin ilman nameja, jes! Sitten vein Sunnyn puuhun kiinni syömään nameja ja me käytiin esteiden kimppuun.

Muut treenit oli aika mitäänsanomattomat mutta olin kyllä tosi tyytyväinen tämän päivän juoksuntarkistuksiin. Kaksi miestä ja nainen; Pia ja Vesa ovat Sunnylle täysin tuntemattomia, Ville on treenannut samassa ryhmässä ja kouluttanut meitä viime kesänä. Yhtä kertaa lukuunottamatta Sunny tuijotti vaan namia ja jopa tuli tilanteisiin häntä heiluen. Muutenkin se on ruvennut ottamaan vieraisiin ihmisiin itsenäisemmin kontaktia, käy usein ihan itse nuuhkaisemassa. Tosin mietin vielä, että pitää varmaan treenata niin, että Sunny on autossa, kun käyn sopimassa "uhrin" kanssa juoksuntarkistuksesta. Eli Sunny ei näkisi tarkastajaa etukäteen eikä toteaisi sitä vaarattomaksi treeniryhmäläiseksi. Jo on meillä kyllä projekti.