ATD:n porukka oli sopinut tokotreenit Konalan kentälle, niin mäpä ajattelin käydä tekemässä vähän juoksuntarkistusta ja paikkamakuuta muidenkin koirien seurassa kuin aina vain lapinkoirien seurassa :p

Ensin paikalla oli Emma ja Emmi ja siinä muita odoteltaessa muita saapuvaksi pyysin heitä tekemään Sunnylle juoksuntarkistuksen. Ja hemmetti soikoon, taas piti haukata liian iso pala. Sunny siis ei murissut eikä väistänyt mutta oli taas vähän epävarma ja laittoi hännän alas : / Ajattelinkohan mä, että juttu ois jo valmis?! Eihän me olla treenattu kuin muutaman kerran! Täytyy oikeasti ottaa vielä namia toiseen käteen piiloon, kun mennään tilanteeseen, joten pääsen palkkaamaan heti. Samoin ensimmäisen kerran pitää olla kyykyssä. Tuntuu taas niin tyhmältä. Koskahan mä opin etenemään hitaasti - ja varmasti?

Paikalla oli vain VOI- ja EVL-luokan koiria. Sillä aikaa kun muut virittelivät ruutu- yms. merkkejä, me tehtiin seuraamispätkiä. No, ne meni tosi hienosti. Otin pysäytyksiä ja oikealle käännöksiä ja palkkasin aina heti pysähdyksen tai käännöksen jälkeen. Varsinkin pysähdykset oli tosi napakoita ja parempia kuin keskiviikkona, käännöksetkin paranivat, jes! Lopuksi otettiin vielä vähän suoraa. Sunny on aina niin hauskannäköinen, kun se seuraa sateessa. Vettä tulee silmiin mut silti pitää katsoa emäntää :D

Sitten otettiin paikallaolo. Viisi koiraa, Sunny labbisuroksen ja borderterrierinartun välissä, muut ohjaajat olivat piilossa, minä n. 20 metrin päässä. Kaksi koirista istui, muut makasivat (kuten Sunnykin), aikaa kai joku 2,5 min? Tämä meni kyllä ihan täydellisesti. Sunny meni ekasta käskystä maahan, makasi ihan rauhallisesti, ei äännellyt, vaikka viereinen koira vinkui jonkin verran. Olen tosi tyytyväinen, eihän Sunny ole tehnyt ryhmäpaikkamakuuta kuin... öö, en edes muista, koska!

Paikkamakuun jälkeen olisi pitänyt vaan leikkiä vähän ja lähteä kotiin. Mutta ajattelinpa ottaa pari liikkeestä seisomista, mikä oli tietenkin virhe. Seisominenhan on Sunnyn varmin liike, se ei ole ikinä kokeissa (eikä muistaakseni treeneissäkään) ottanut väärää asentoa. No, nyt se meni joka kerta maahan! Voi perkule, meidän ei edes pitänyt treenata paljon maahanmenoa, ettei sen selkään ota! Selvästi viime aikoina on treenattu liikaa maahanmenoa ja palkattu siitä, mutta en olisi silti uskonut, että Sunny unohtaa seisomisen. Huh huh. Täytynee ensi viikon treeneissä katsoa tätä Anna-Leenan kanssa, jospa mä teen jotain huomaamattomia eleitä?