Täytyy taas pilkkoa näitä mun romaaneja, tässä juttua Sunnyn tokotreeneistä, Sunnyn terapiaselostus ja agilitytreenikommentit tulee taas viikonlopun aikana.

Keskiviikkoiltana ennen agitreenejä käytiin taas Anna-Leenan kanssa tokoilemassa Tikkurilassa, herroista mukana oli tällä kertaa vain Uula. Ensin tehtiin paikallamakuu, koirat oli vierekkäin, aikaa kai noin 2 min, olin osittain auton takana, hetken kokonaan piilossa. Yleensä Sunny on ollut aika rauhaton, jos makuu on heti eka liike, kun haluaisi eka purkaa energioita muihin liikkeisiin. Nyt oli kuitenkin ihan ok, vähän piippaili kyllä mutta makasi rauhassa ja skarppina.

Sitten tehtiin taas juoksuntarkistus, ihan vain rutiinina joka treenikerralla. Seisoin itse suorana, annoin vain Sunnylle käskyt "seiso - koskee", ei ongelmia. Sitten tehtiin seuraamista, tällä kertaa sekä käännökset että pysähdykset olivat löysiä ja paikallaan kääntymiset ja siirtymiset ihan hakusessa :D Siispä tehtiin nopealla tahdilla näitä yksittäisenä, esim. askel - pysähdys - nami monta kertaa. Näitä pitää myös treenata kotona.
Maahanmenoja tehtiin pallon kanssa ja se oli ihan onnetonta, ei nopeudu sitten millään. Todettiin sitten, että Sunnylla voi olla kyse selän kankeudesta ja päätettiin odottaa fyssarin kommentteja tähän asiaan.

Luoksetulon pysäytystä tehtiin yksi päivä lenkillä. Eka suora tulo, toka pysäytys, kolmas ja neljäs taas suora. Yleensä Sunny tulee aina aerodynaamisesti korvat takana, mutta nyt näkyi korvista hienoja variaatioita. Tolla kolmannella kerralla Sunny lähti korvat taakse, sitten ne pongahtivat pystyyn, kun luuli että pysäytän :D Tuli kuitenkin loppuun asti. Neljännellä kerralla taas toinen korva oli takana, toinen pystyssä. Viisas eläin... Keskiviikon treeneissä se alkoi ennakoida ihan sikana. Huomasin kyllä myös äänensävyssäni vähän eroa. Pitää siis tehdä noin miljoona suoraa ja yksi pysäytys ja kutsua aina yhtä iloisesti.

Nouto oli ihan ok, tosin palauttaa hitaammin kuin menee kapulalle. Kokeiltiin niin, että jätin kapulan Sunnyn eteen ja kävelin pitkän matkan päähän ja käskin noutaa. Se vilkaisi kapulaa mutta tuli kuitenkin luokse ilman sitä :p Haki kuitenkin sieltä hornankuusesta käskystä. Tämän jälkeen tehtiin ruutua, namialusta ruudun keskellä. Ja vitsit meni hyvin! Sunny juoksi tosi varmasti ruutuun joka kerta joka ilmansuunnasta. Välillä vilkaisi Anna-Leenaa, jolla oli namit, mutta aina juoksi kuitenkin suoraan ruutuun. Ainoa virhe oli se, että pari kertaa haukahti namin syötyään, mun pitäisi olla nopeampi käskyissäni. Viimeiseksi tehtiin kaukoja ja ne olivat vähän paremmat kuin viimeksi. Pari vaihtoa ja palkaksi ruokakuppi, sitten Sunny kiinni ja Uula vuoroon.

Agitreenien jälkeen pyysin Tuulaa ja miestään Timoa tekemään Sunnylle juoksuntarkistuksen. Sovittiin, etteivät tee Sunnyn kanssa mitenkään tuttavuutta ensin, tehdään vain koemaisesti. Otin siis Sunnyn autosta, ensin Tuulan luo. Ekalla kerralla pidin toista kättäni kevyesti pannalla, tokalla ja kolmannella kerralla seisoin suorana, käskyt oli taas "seiso - koskee". Sunnylla melkein heilui häntä, kun se osasi tän tempun :D Timo on ensimmäinen mies, jonka kanssa juoksuntarkistusta on harjoiteltu. Pari ekaa kertaa olin ihan kyykyssä Sunnyn vieressä ja syötin namia, kun Timo koski vähän takapäästä. Kolmannella kerralla otin Sunnyn luun taskuun, olin taas kyykyssä mutta en syöttänyt namia. Timo koski hännän alle, Sunny vähän vilkaisi taaksepäin ja laskin hännän alas mutta ei murissut eikä väistänyt. Annoin luun ja sitten Timo ja Tuula vielä syöttivät namia. Jes, mikä fiilis, en olisi arvannut tällaista päivää tulevan vielä näin nopeasti! Hyvä Santeri :)