Jälleen keskiviikkona käytiin Anna-Leenan ja poikien kanssa tokoilemassa Tiksissä. Sunny oli tosi hyvällä fiiliksellä ja liikkui myös paremmin kuin viime viikolla, selvästi fyssa taas auttoi :) Aluksi tehtiin rutiininomaisesti juoksuntarkistus, tällä kertaa Sunny oli vapaana, mä seisoin suorana ja vain sanoin "seiso - koskee". Ei ongelmia. Sitten tehtiin seuraamista, joka meni erinomaisesti, myös käännökset ja pysähdykset :) Mun pitää vaan itseni olla tosi tarkkana, että valmistelen käännökset enkä jätä koiraa ties minne. Eli siis ohjata koiraa eikä vain kävellä...

Seuraavana tehtiin nouto, ja se oli aivan loistava! Sunny meni täysillä kapulalle, palautti täysillä eikä törmännyt. Palautushan sillä on usein ollut hitaampi, nyt siinä ei ollut ongelmia. Luoksetuloja tehtiin kaksi suoraa, eka sivulle-käskyllä, toka tule-käskyllä, kun pysäytyksiä on nyt tehty lenkillä. Hyvin törmäs ;) A-L vinkkasi treenaamaan pysäytyksiä puunkiertoleikkinä eli Sunny kiertää puun ja heitän namin / pallon. Täytyypi kokeilla.

Tässä vaiheessa tehtiin kaukot ilman ruokakuppipalkkaa taskussa, etäisyys noin metri. Teki kaikki vaihdot yhdestä käskystä eikä ollut sen näköinen että kuolee tylsyyteen, vaikka eihän se nopea ole. Hyvä homma kuitenkin. Lopuksi otin ruokakipon taskuun ja tehtiin pari jättöä. Vaihdoin meidän seiso-käskyn pelkästään tavuun "so", kun se tuntui pysähtyvän sillä nopeammin. No, sanoin sitten SO tiukalla äänellä ja sehän veti maihin. Tän jälkeen otettiin pari kertaa uudestaan ja sanoin "so" suorastaan lässyttävän kiltillä äänellä, jolloin pysähtyi hyvin :D Sitten tehtiin vielä käskystä maahanmeno ja se oli Anna-Leenan sanojen mukaan nopein sen näkemä. Jee :)

Ennen agitreenejä pyysin Pipsaa tekemään juoksuntarkistuksen, tällä kertaa mulla oli ihan talouspaperiakin mukana autenttisuuden vuoksi. Hyvin meni, häntäkin ylhäällä. Radanrakennuksen ajaksi otin Sunnyn halliin paikkamakuuseen, ja siinä menikin varmaan lähemmäs 10 minuuttia :D Sunny kyllä piippasi mutta pysyi eikä haukahtanut kertaakaan. Sitten sai luun ja meni autoon syömään treenien ajaksi.

Treenin jälkeen lisää juoksuntarkistustreeniä Tuulan ja Timon kanssa. Eka Tuula, ei ongelmia. Sitten Timo. Eka kerta meni hyvin, mutta tokalla kerralla Sunny murahti. Oon pitkään ajatellut, että jos osa juoksuntarkistusongelmaa on Sunnyn puolelta kusetusta, mun pitäisi päästä kieltämään sitä, että tollainen peli ei vetele, että se ei pääse pois tilanteesta vempuilemalla. Verraten esim. lenkillä rähjäämiseen, joka on Sunnysta lähinnä hauskaa huutelua ja loppuu tiukasta komennosta. No, keskiviikkona sitten nappasin sitä saman tien naamasta kiinni ja kielsin tosi tiukasti. Se meni siitä vaan entistä epävarmemmaksi eikä halunnut tulla Timon lähelle enää. Tehtiin sitten pari kertaa vaan niin, että Timo oli vieressä kyykyssä tekemättä mitään ja mä syötin Sunnylle namia. Kerran Timo vielä koski ilman murinoita ja lopuksi otettiin vielä Tuulan kanssa, että jäi hyvä mieli.

Näin pääsi siis käymään. Ensimmäinen reaktio oli kauhea kriisi, myöhemmin ajattelin, että tämä nyt ainakin todisti, että Sunnya oikesti ahdistaa noin tilanteet, kun kieltäminen vain pahentaa. Eli siis vastedes tiedän, että ei mitään kieltoja, vaan enemmän karkkia ja EI SAA edetä liian nopeasti. Huoh. Sunny on aina oppinut kaikki temput parista toistosta, mutta tässä asiassa emännän pitäisi muistaa, että pitää oikeasti edetä hitaasti.