No niin, tässä nyt sitten jotain selostusta keskiviikon agilitytreeneistä. Aiheena oli ajoitus, tosin harjoitus (alla) osoittautui vähän huonoksi, hemmetti. Paikalla oli ryhmän nartut. Olin viime vkl kuunteluoppilaana hyppyseminaarissa ja totesin, että pitänee harjoitella sitä, että uusi suunta tulee kaksi laukka-askelta ennen edellistä estettä :) Ensi viikolla on parempi harjoituskin.

Tekniikka on periaatteena yksinkertainen: käsketään koiralle seuraava este (esim. hyppy) mutta samalla lähdetään jo kropalla kääntymään uuteen suuntaan. Näin koira osaa valmistaa kroppansa kääntymiseen ja tulla oikeassa laukassa alas esteeltä. Siispä oikea ajoitus säästää sekä aikaa että koiran niveliä :D

Käytännössä se ei olekaan niin helppoa ja itse asiassa sitä on vielä vaikeampi selittää näin kirjallisesti. Sitä pitää vaan harjoitella, että oppii kohdan, jossa omaa koiraa pitää alkaa kääntää. Pipsa osaa sen periaatteessa, onnistuessaan näyttää tosi hienolta. Mutta Pennille pitäisi vain muistaa AINA käskeä seuraava este, joka vielä mennään. Eli "hyppy" ja käännös. Jos hyppyä ei käske, se tulee ohi - mutta periaatteessa se tekee ihan oikein. Muille tämä oli aika uusi juttu ja tarvitsee paljon lisää toistoja. Lotan viimeinen kerta näytti jo aika hyvältä. Se on vaikeeta, tiedän ;)

Kevätkautta jäljellä kolme kertaa, nyyh. Ajoitusta treenataan ainakin vielä, samoin joku kerta Tiina tulee myös vetämään ja tehdään hyppytekniikkatreeniä, jota oltiin opiskelemassa viikonloppuna. Viimeisellä kerralla onkin sitten rata, mutta yksityiskohdat kerron vasta edellisellä kerralla ;)

1436369.jpg