Viimeisen viikon aikana ollaan tehty sisällä ja lenkillä pieniä tokojuttuja, esim. liikkeestä istumista, luoksetuloa ilman törmäämistä ja luoksetulon pysäytyksiä. Lisäksi Sunny on keksinyt, että "so" tarkoittaa maahanmenoa... Muuten Santerilla on ollut oikein mukavaa, se pääsi viikonlopuksi mökille ekaa kertaa tänä keväänä ja viime torstaina käytiin veljeni perheen kanssa Haltialassa. Mitäpä pieni koira voisi enempää toivoa :)

Tänään treenattiin sitten taas kunnolla, mukana vain A-L ja pojat. Sunny ei meinannut malttaa olla hiljaa aluksi, joten vein sen hetkeksi autoon jäähylle ja Arvi sai tehdä eka. Sunnyn treenit aloitettiin oikein rajulla juoksuntarkistuksella: Sunny oli vapaana, ite seisoin suorassa ja A-L ronkki oikein kunnolla. Ei ongelmaa, hyvä.

Sitten luoksetuloja ilman törmäämistä, autoin kädellä loppuun. Ehkä se joskus ton oppii, alku näyttää ihan lupaavalta eikä vauhtikaan tänään hidastunut. Sitten tehtiin seuraamista ja niitä kuuluisia käännöksiä. Eilen sain kotona onnistumaan niin, että hidastin vauhtia ennen käännöstä. Ulkona tämä ei kuitenkaan toiminut, Sunny jätätti aina käännöksen jälkeen pari askelta. Kokeillaan nyt sellaista, että lähden käännöksen jälkeen juoksemaan, josko sillä tulisi lisää tiukkuutta. Eihän ne käännökset nytkään suorastaan huonot ole, mutta musta on reilua kertoa koiralle, että aion kääntyä. Nyt tilanne on se, että vasemmalle kääntyessä kävelen suunnilleen sitä päin ja oikealle karkaan...

Liikkeestä istumisessa annoin ensin ihan ylimääräisiäkin apuja, istui kyllä pienemmästäkin käsimerkistä. Nyt ele oli aika suuri mutta sen sijaan jatkoin heti matkaa. Parempi olisi kuulemma toisinpäin, kokeillaan sitä siis. Tässä välissä tehtiin yksi ruutu, juoksi erittäin hyvin eikä edes vohhaillut namin syötyään :p Hyvällä alulla tämäkin. Seisominen tehtiin kolme kertaa eikä meinannutkaan mennä maahan, jes! Nyt en kyllä tee tuota liikettä enää kotona ja ulkona treenatessa palkkaan molemmista liikkeistä.

Kaukoja ollaan tehty pari kertaa pihalla ruokakupilla, noin kahdesta metristä. Pari kertaa olen vapauttanut ihan ekasta sähäkästä istumaannoususta, kerran loistavasta maahanmenosta. Tänään kokeiltiin ihan piruuttaan tehdä siitä kahdesta metristä, tehtiin i-m-i-m-i. Ekat kaksi istumaannousua olivat vähän puolittaisia. Maahan menin muttei erityisen nopeasti. Kolmas istuminen oli oikein hyvä ja siitä palkka. Oikein kivat treenit noin kokonaisuutena :)

Iltalenkillä mokasin ja meinasin tehdä vielä pari luoksetuloa. Sunny ei ollut enää yhtään vireessä, ja oli aika väsynytkin, kun oli ollut äidin kanssa talkoissa koko iltapäivän. No, ravillahan se tuli. Kokeilin kaksi kertaa ja kun ei onnistunut, Sunny hihnaan ja tylsää kävelyä. Hetken päästä kokeiltiin uudestaan, jätin Sunnyn ja juoksin lenkillä mukana olleen Johka-lapinkoiran kanssa kauemmas syöttäen Johkalle namia. Ja johan Sunnylta löytyi vauhtia :D Tyhmä veto multa tehdä illalla enää mitään mutta onneksi saatiin yksi onnistunut suoritus.