Sunnyn vuoden ja ehkä koko elämän tavoitteet on saavutettu - se pääsi virallisen kokeen juoksuntarkistuksesta läpi :D Seisoi ihan omilla jaloillaan eikä väistänyt yhtään! Vähän kyllä katsoi tuomaria mutta ei tietoakaan murinoista ym. Mun oli tarkoitus vastata sukupuolikysymykseen "leikattu narttu" mutta keskityin Sunnyyn niin paljon, että sain kakistettua vain "narttu" :p

Koe oli siis eilen Hyvinkäällä, tuomarina Hannele Pörsti. Tässä pisteet:
Luoksepäästävyys: 10 (heilutti jopa häntää!)
Paikkamakuu: 8 (piippasi melkein koko ajan)
Seuraaminen hihnassa: 8 (pientä epätäsmällisyyttä)
Seuraaminen vapaana: 8½ (sama)
Maahanmeno: 8 (liikkeelle lähdettäessä pysähtyi rapsuttamaan jalkaa, lisäksi maahanmeno vähän hidas)
Luoksetulo: 10 (törmäsi vähän mutta tuomari ei rokottanut)
Seisominen: 10
Estehyppy: 8 (vähän kolautti, lähetin varmaan liian läheltä)
Kokonaisvaikutus: 8
Yhteensä 174 pistettä ja I-tulos :)

Sitten fiilistelyä. Ei jännittänyt ihan mahdottoman paljon, pystyin ajattelemaan selkeästi ja muistin kehua koiraa. Juoksuntarkistuksen ja paikallamakuun jälkeen kaikki pahin oli ohi ja pystyi keskittymään itse asiaan. Ihan pikkuisen Sunnysta huomasi, että tilanne jännitti; paikkamakuun piippaus ja alkuseuraamisen epätäsmällisyys tuntui epävarmuudelta. Loppuseuraaminen ja muut liikkeet menivätkin tosi hienosti. Ja mikä tärkeintä - koiralla oli tosi kivaa koko ajan (ehkä makuuta lukuun ottamatta), häntä heilui, vire ei kärsinyt eikä haukkujakaan tullut kuin yhden käden sormien verran ja nekin liikkeiden välissä. Otin yhden juoksuntarkistuksen kokeen ilmoittautumispisteentädin kanssa just ennen kehään menoa. Sitten näytin Sunnylle lihapullaa kädessä ja vaivihkaa heitin sen taskuun. Häntä heilui kun "mennään treenaamaan koskemista" :)

Jotenkin niin ihanaa, että tarkkitreeni on vihdoin tuottanut tulosta. Vielä kun se tuli samassa paketissa hyvän suorituksen ja ykkösen kanssa. Ei enää ikinä alokkaaseen, jes! Seuraavan kerran kokeessa saattaakin olla jo paljon varmempi olo, kun tiedän koiran pystyvän tekemään hommia pienestä jännityksestä huolimatta.

Äääh, ihan sekavia ajatuksia. Kiitos kuitenkin kaikille meitä tsempanneille, Minnalle henkisestä tuesta, Anna-Leenalle kouluttamisesta ja kaikille juoksuntarkistusta harjoitelleille.