Ensin täytyy sanoa pari sanaa Sunnyn kunnosta. Ollaan tehty aika vaihtelevia ja pitkiäkin lenkkejä, yksi 3-4 kilsan fillarilenkki ja yksi 14 kilsan vetolenkki mökillä. Se on myös uinut kolme kertaa. Mistään näistä ei ole tullut kipeäksi tai jäykäksi. Jumpat ollaan nyt kyllä tehty ihan joka päivä. Lisäksi yksi päivä sattumalta kokeilin takatassun varpaiden kääntämistä maata kohti, ja joka kerta Sunny käänsi jalan oikeinpäin saman tien! Ehkä pikkuisen hitaammin kuin normaalikoira mutta eipähän jäänyt seisomaan varpaat väärinpäin.

Eilen oltiin ihan kunnolla tokoilemassa Anna-Leenan ja poikien sekä Ninan ja Rafin kanssa. Isompana palkkana oli tänään luu takataskussa, mikä saikin Sunnyn melkoisen korkeaan vireeseen. Aluksi tehtiin juoksuntarkistus Ninan kanssa. Sunny oli vapaana mutta pidin pannasta. Pyöriskeli jonkin verran mutta mun mielestä ei ahdistuneesti / pelokkaasti vaan koska oli niin paljon virtaa. Aloitettiin seuraamisella ja vitsit - oli varmaan Sunnyn parasta seuraamista ikinä! Mulla oli namia kädessä ja palkkasin tai kehuin äänellä aina hyvien käännösten jälkeen. Ei oo oikeasti tehnyt ikinä noin hienoja käännöksiä. Ainoastaan ekassa vasemmalle käännöksessä haki perusasentoa mutta muuten teki täydellisesti. Joku asia sentään edistyy :D

Liikkeestä istuminen on nyt siinä vaiheessa, että Sunny käskystä istuu kyllä pelkästäkin käskystä mutta hitaasti eli on vähän epävarma. Luoksetulon pysäytykseen olin varannut namisukan (käytössä ekaa kertaa 9 kuukauteen), jota Sunny repikin ihan hulluna - multa aukesi kynsinauha, en saanut sitä päästämään irti jne. Lelua olikin helppo heittää Sunnyn yli mutta eipä tämäkään tuonut onnea - Sunny alkoi ennakoida aivan tajuttomasti, ei meinannut enää lähteä liikkeellekään. Okei, seuraavana kokeillaan isoja nameja.

Sitten tehtiin avoimen hyppyä (korkeus taas 20 cm). Lähetin kerrankin vähän kauempaa, eikä lähdössä ollutkaan ongelmaa. Sen sijaan Sunny tarjosi yllättäen esteen takana maahanmenoa eli tätäkin juttua pitänee harjoitella... :p Tässä vaiheessa laitoin Sunnyn paikkamakuuseen bh-koetyyliin (ollaan varasijalla elokuiseen kokeeseen), ja Uula otettiin hommiin. Katsoin 5 min kohdalla kelloa ja ajattelin, että olkoon vielä hetken. Seuraavan kerran kun katsoin, oli kulunut 9 min, hupsista... Hyvin kuitenkin makasi, mutta välillä ihan pientä piippausta.

Lopuksi otettiin vielä murheenkryyni kaukot, palkkasin tokasta istumaannoususta kun meni hyvin. Saa nähdä, tuleeko tästä ikinä mitään.

Tänään vedin taas agilitytreenejä, paikalla oli viisi koirakkoa. Jatkettiin samaa juttua eli kovaa vauhtia ja tiukkoja käännöksiä (180 astetta ja välistäveto). Itsenäisenä treeninä oli soikion muotoinen rata, jossa tultiin kontakteille kovasta vauhdista. Mallikkaita suorituksia oli ja etenkin oli ilahduttavaa nähdä muutamassa koirassa sitten viime näkemän (huhtikuun loppu) tapahtunutta edistystä; Netin haukkuminen lähdössä oli vähentynyt tosi paljon ja Vilmalla sujui käytännössä kaikki täydellisesti. Ensi viikolla taas :)