Vanhukset lähti Saksaan veljen juupas-eipästä eli tohtoriksi väittelyä. Oli kuulemma saanut viimeisen sanan eli voi tituleerata itseään Herr Doctor Agopoviksi. Me ollaan Sunnyn kanssa kotimiehinä ja juhannussuunnitelmiinkin tuli muutos eli möllötetään vain kotona. Mutta eihän meitä haittaa, pärjätään loistavasti kahdestaankin.

Torstaina olin lähdössä töihin, laitoin ruokakupin pöydälle, kävin viereisessä huoneessa tekemässä Sunnyn kanssa kaukokäskyt ja vapautin syömään. Kun Sunny tuli katsomaan ikkunasta mun lähtöä, niin vähän ihmettelin, söikö se niin nopeasti. Kun tulin kolmelta töistä, tajusin, että ruokakuppi oli jäänyt siihen pöydälle! Just joo, Sunny sai sitten aamuruoan kolmelta. Toinen säikähdyksen aihe oli se, että kun ajoin pihaan, niin Sunny tuli vastaan! Ehdin sitten jo panikoitua, että olin jättänyt oven auki aamulla. Mutta ei, yksi ystävä oli tullut käymään ja oli päästänyt Sunnyn pihalle.

Eilen olin pitkästä aikaa vetämässä treeniryhmää, jota mun pitää vetää viisi kertaa. Ideana on tehdä vauhdikkaita suoria ja tiukkoja käännöksiä, jolloin koirilla pysyy vauhti ja into mutta ohjaajien pitää keskittyä ennakointiin. Ekalla kerralla oli ihan vain aitojen ja putkien muodostama suora, jonka päässä käännyttiin 180 astetta taikka sitten takaisinpäin. Tästä ruvetaan tekemään erilaisia versioita tulevissa treeneissä.

Sunny oli treeneissä mukana ja odotteli puuhun sidottuna luuta syöden. Jossain vaiheessa ei luu enää jaksanut kiinnostaa, ja Sunny yritti päästä mukaan treeneihin mutta hiljeni onneksi käskystä. Jännityksen paikka koettiin, kun kaksi ihmistä käveli koirineen n. 2 metrin päästä Sunnysta ja luusta. Sunny oli niin pitkässä narussa, että olisi hyvin ylettynyt räyhäämään niille mutta luuli ilmeisesti taas olevansa paikkamakuussa, koska ei hievahtanutkaan ennen kuin kävin päästämässä sen sieltä treenien jälkeen :D

Lopuksi otettiin vielä juoksuntarkistustreeni pitkästä aikaa, kun oli vieras ihminen (Robin-collien omistaja Heidi) paikalla. Sunny innostui luusta uudelleen, kun kävin vapauttamassa sen, joten käytin sitä palkkana. Hihnaa ei ollut mukana enkä viitsinyt fleksissä viedä, joten Sunny oli vapaana ja luu mun hupussa taskujen puutteessa. Sanoin Sunnylle taas "mennään treenaamaan koskemista" ja se katsoi ympärilleen, bongaten koiriensa luona olevan Päivin ja ilman koiraa seisovan Heidin - ja meni hyppäämään Heidiä vasten! Sunny ei ikinä hypi vieraita vasten, ellei näillä ole namia. Ilmeisesti - ja toivottavasti - se kuitenkin yhdisti koskemisen vieraan luo menemiseen. Jes :) Myös itse tarkastukset meni ihan kivasti. Ihanaa, kun vihdoin tämä homma on mennyt elukan päähän. Kaukokäskyt (toivottomat) vielä, niin sitten mennään avoimeen.