Kotona on tällä viikolla treenattu liikkeestä istumista, luoksetulon pysäytystä ja kaukoja. Istuminen on muutaman kerran mennyt pihalla jo täysin ilman vartaloapua, avun kanssa on jo aika varma. Maahanmeno on edelleen varma, mutta seisomista arpoo, kun istumista on treenattu. Kaukot on mielenkiintoisessa vaiheessa. Maahan menee kaukaakin, sisällä onnistuivat eilen 7 metristä. Pihatreenejä on tehty keskimäärin kerran päivässä ruokakupilla. Jos suunnittelen tekeväni vain yhden vaihdon (m-i), Sunny nousee tosi skarpisti istumaan ylös asti, tällä hetkellä pisin välimatka on ollut kolme metriä. Jos taas suunnittelen tekeväni parikin vaihtoa, eka istumaannousu on vain puolittainen. HMMM. Ilmeisesti siis sanon käskyn jotenkin erilailla tms. Pitäisi suunnitella vähemmän ;)

Tänään käytiin A-L:n ja poikien kanssa treenailemassa Heurekalla ja ensimmäistä kertaa tänä keväänä treenattiin kunnon sateessa. Ensimmäistä kertaa mukana oli myös testikäytössä oleva iskän tekemä hyppyeste, joka osoittautuikin ihan loistavaksi viritelmäksi! Tehtiin nopeat treenit ja keskityttiin kivoihin liikkeisiin.

Eka tehtiin pari luoksetuloa. Sunny istui ERITTÄIN kärsivän, suorastaan kaltoinkohdellun näköisenä lysyssä, kun vettä tuli niskaan. Kuitenkin joka kerta se lähti tulemaan ihan innoissaan reippaassa laukassa :) Pysäytykset sen sijaan olivat aika veeeenyyyviiä. A-L totesi, että teen ensin käsimerkin, jonka jälkeen vasta heitän namin eli Sunny on oppinut tottelemaan vasta tätä "toista käsimerkkiä"... Jes. Siispä isompia nameja ja enemmän namin heittoa ilman pysäytystä. Positiivista oli ennakoinnin täydellinen puuttuminen.

Sit kokeiltiin hyppynoutoa, estekorkeus 20 cm. Sunny on ehkä joskus vuosia sitten hypännyt esteen yli kapula suussa, mutta ei sitä koskaan ole harjoiteltu. Siispä pyysin Sunnyn sivulle, heitin kapulan ja käskin noutaa ja se hyppäsi esteen, haki kapulan ja hyppäsi takaisinpäin. Tää ei varmaankaan tarvitse montaa toistoa, kyllä se vanhakin koira oppii ;)

Tehtiin myös avoimen luokan hyppyä (20 cm), jota Sunny on harjoitellut monta vuotta sitten, vanhojen sääntöjen aikaan. Tällä kertaa lähetin sen kauempaa, mikä ei tuottanut ongelmaa - kyllähän se vanha agikoira irtoaa, kun emäntä vaan luottaisi. Hieman hämmentyneenä Sunny istui käskystä toiselle puolelle mutta kun sanoin "sivulle" ja "hyppy", ei tapahtunut muuta kuin että Sunnyn ilme muuttui entistä hämmentyneemmäksi :D Vasta "tule vaan" -käskyllä se hyppäsi ja tuli sivulle. Jätin sen vielä uudestaan ja menin toiselle puolelle, tällä kertaa yksi "sivulle"-käsky riitti. Niin monta vuotta harjoiteltiin kuitenkin alokasluokan tapaan esteen taakse seisomista, että muutama toisto pitänee tuohon ottaa.

Lopuksi otettiin vielä normaali nouto, johon vähän innostin Sunnya lupaamalla ruokaa. Se istui taas sivulla kärsivännäköisenä, mutta yllättäen noutokäsky sai Santerin innostumaan ja se sekä haki että palautti kapulan reippaassa laukassa ja vielä suoraan! Tähän olikin hyvä lopettaa, ja Sunny pääsi sateensuojaan autoon.

Viimekertainen lupaukseni Sunnyn jumppien suhteen ryhdistäytymisessä on pitänyt, ei ole mennyt päivääkään ilman jumppatuokiota. Toivottavasti pitää edelleen.