Tänään oltiin taas Tuomarinkartanossa lappalaisten vapaamuotoisissa treeneissä ja tällä kertaa tehtiin liikkeet kisanomaisesti. En palkannut välissä, ruokakuppi oli taskussa. Alussa olisi kyllä pitänyt viritellä enemmän, otin Sunnyn melkein suoraan liikkeitä tekemään ja se oli aluksi vähän pallo hukassa. Yleisesti ottaen kaikki liikkeet menivät "ihan hyvin" mutta kaikissa oli jotain pientä hiottavaa.

Seuraaminen oli paljon huonompaa kuin yleensä, toivottavasti johtui virittelyn puutteesta. Tuli mukana kyllä mutta vähän väljästi ja kontaktikin rakoili. Maahanmenon seuraamisen lähtö meni samalla tavalla, vieläpä Sunny just aivasti, kun annoin käskyn, joten meni sitten superhitaasti. Meni kuitenkin eikä välittänyt, kun kiersin takaa. Luoksetulo oli positiivinen yllätys, tuli reippaasti, pysähtyi käsimerkistä aika nopeasti ja laukkasi loppumatkankin. Seisominen olisi ollut kymppi, siinä meni kaikki osat ihan nappiin.

Noudossa meni nopeasti kapulalle mutta TAAS palautti ravissa ja TAAS loppuasento oli jossain vinosti mun takana. Hypyssä itse hypyt meni hyvin mutta Sunny meni maahan esteen toisella puolella. Jostain syystä se on viime aikoina alkanut tarjota maahanmenoa joka väliin, ihme juttu. Kaukot tehtiin kolmesta metristä ja ne oli aika positiivinen yllätys, Sunny teki puhtaat vaihdot, vaikkei ollutkaan erityisen korkeassa vireessä.

Summa summarum: Nyt pitää treenata etenkin noudon palautusta ja loppuasentoa, hypyn taakse istumista ja tietenkin edelleen kaukoja (matkaa ja intoa) ja luoksetulon pysäytystä. Seuraamisessa täytyy tehdä hyviä pätkiä, Sunnylla on tosi hieno seuraaminen mutta onko nyt ollut liian vaikeita harkkoja vai oliko tänään vire vain väärä?

Toissapäivänä tehtiin BH-kokeenomainen paikkamakuu, reilu 5½ min ja olin selin. Lisäksi tehtiin seuraamiskaavion eka osa eli 50 askelta -täyskäännös - 10 normaalia - 10 juoksua - 10 hidasta ja palkka. Selvästi huomasi, ettei olla tehty noin pitkää suoraa vaan enemmän käännöksiä; kontakti ja paikka pysyivät kyllä mutta jossain 40 askeleen kohdalla Sunny rupesi selvästi ihmettelemään, miten me vaan suoraa :D Eilen tehtiin tossa tiellä vähän samantyylistä ja se oli selvästi huonompaa, nyt täytyy varmaan pitää parin päivän funtsimistauko.

Sitten vielä ruutujuttuja. Just kun olin hehkuttanut, miten upeasti Sunny on ruudun oppinut, tuli esille aika perustavanlaatuinen ongelma. Eilen sain vihdoin ostettua ruutumerkit ja pitihän sitä heti testata pihalla. Ahneena tietysti jätin ekan kerran lätkän laittamatta ja ongelma tuli ilmi .Sunny osaa hakea ruudun ja mennä siellä lätkälle, vaikka siinä ei olisikaan namia. Mutta nyt kun lätkää ei ollut, se alkoi tarjota merkkiä ja seuraavaksi olisi tuonut mulle yhden tötsän. Lätkäthän sille on agilitysta tuttuja, niiden kanssa se hahmottaa tosi hyvin. Lisäksi kun se on kaksi kertaa käsketty ruudussa maahan, se on alkanut tarjota sitä heti lätkälle päästyään.

Meikäläisellä alkaa vihdoin torstaina loma (ja säätkin näyttäisivät olevan tilauksen mukaiset 8) ) ja me tyypit poistutaan mökille vähintään 5 päiväksi tai kunnes menee hermo. Sitten pitäisi ainakin olla aikaa treenailla, katsotaan mitä saadaan aikaan! Päivityksiä ei luultavasti ole johonkin aikaan luvassa, ellen innostu nörtteilemään ja mene Jämsän kirjastoon koneelle... :p