Anna-Leena on Lapissa tämän viikon ja kun meillä jäi viime viikkokin väliin, niin käytiin ottamassa tänään vähän häiriötreeniä Herttoniemessä Sahaajankadun hiekkakentällä. Mukana oli Tuula ja Netti-aussie, kiitos seurasta, mukavaa oli :)

Sunnylla oli tänään mukavasti virtaa. Ilma oli kylmä (n. 15 astetta) ja todella tuulinen, mistä Sunny kerää lisää kierroksia. Palkkasin liikkeistä, lisäksi takataskussa oli isona palkkana luu. Palkkasin joissain liikkeissä myös namisukalla, niin kierrokset pysyivät korkealla - tosin lelun repiminen myös johtaa äänitehosteiden käyttöönottoon, joten piti aina hetki rauhoittua ennen seuraavaa liikettä. Sunnyn kanssa aloitettiin ruudulla, mikä meni ihan päin honkia. Ensin se ei löytänyt koko ruutua, sitten lätkää. Jos en namin syönnin jälkeen kutsunut sitä heti pois, se meni aina maahan. (Haluaisin siis, että se seisoo ensin.) Ruutu jätetään nyt kokonaan ennen kuin päästään A-L:n valvovan silmän alle, ettei hyvä alku mene ihan pilalle.

Sitten tehtiin seuraamista ja tämä meni paljon hienommin kuin pitkiin aikoihin! Ihan loistava kontakti ja todella tarkat käännökset. Juoksuosuudella Sunny meinasi kyllä lähteä lentoon, mutta se on vain hyvä. Otettiin sitten vielä toinen, lyhyempi pätkä ruohokentällä ja mun mielestä eroa oli vähän, seuraaminen oli hieman väljempää. Ihan ok kuitenkin.

Maahanmenoa ei otettu, joten seuraavana oli luoksetulo. Kolme toistoa, joissa kahdessa palkkasin pysähdyksestä, kolmannen otin loppuun asti. Vauhtia oli joka kerta tosi paljon, ei merkkiäkään ennakoinnista, jes! Toisaalta myöskään pysähdykset ei olleet niin nopeita kuin esim. mökillä. Viimeinen toisto oli oikeastaan aika täydellinen, pysähdys oli kohtuunopea ja Sunny tuli kunnon laukalla myös pysähdyksestä loppuun. Ei tainnut oikeastaan edes törmätä.

Seisominen oli ihan nappi, siitä ei sen enempää. Noudossa innostin äänellä ennen kapulan heittämistä, sitten heitin kapulan tosi kauas. Sunny löysi matkalta jonkin sinisen esineen, totesi sen vääräksi, löysi kapulan - ja palautti laukalla ja suoraan, jes! Tänään tosin oli muutenkin korkea vire, mutta täytyy kokeessakin kokeilla tota kauas heittämistä :D Hyppy (joka tehtiin eri kentällä) meni ihan kivasti, joka käsky meni ekalla oikein mutta haluaisin, ettei Sunny istuisi niin lähelle estettä, että se joutuu ponnistamaan paikaltaan. Toisaalta en oikein tiedä, miten tätä korjaisi ja onhan se vain avoin luokka. Ja voihan olla, että kun este on täyskorkuinen, se väkisinkin jää kauemmaksi.

Tässä välissä otettiin paikkamakuu, aikaa kaksi minuuttia ja Tuula kävi palkkaamassa ja vapauttamassa Netin ensin. Tuuli niin kovaa, etten kuullut, piippasiko Sunny :p Tämän jälkeen pari ruutuunmenoa vauhdin lisäämiseksi ja sitten kaukot, matkaa neljä metriä. Innostin taas äänellä luuta lupaillen. Nousi muistaakseni ekasta istumaan mutta sitten jostain ihme syystä alkoi ennakoida maahanmenoa, mitä yleensä ei tee! Kaukot ei varmasti tule ikinä olemaan kympin liike mutta jos Sunny tekisi kaikki tai ainakin melkein kaikki vaihdot, niin olisin tosi tyytyväinen. Se oli mun mielestä (nyt tokoihmiset saa näppylöitä) positiivista, että vaikka se yhdessä vaihdossa ei noussutkaan ekasta käskystä, niin nousi kuitenkin tokasta eikä jäänyt vain möllöttämään. Kotona tehtiin vielä ruokakupilla yksi loistava istumaannousu viidestä metristä. Paljon epävarmuutta (etenkin vajaita istumisia) näissä on edelleen ja paljon paljon toistoja kaikista etäisyyksistä tarvitaan, mutta ainakaan Sunny ei ole pitkään aikaan (kopkop) jäänyt vain makaamaan.

Nyt Sunny viettääkin tokottoman loppuviikon, sitten ensi viikon kenraaliharjoitukset. Ihan tyytyväinen olen kyllä siihen, miltä liikkeet tällä hetkellä näyttää, vaikka pientä hiomista onkin. Kunhan koiralla on kivaa :)