Tovi ehti taas vierähtää edellisestä päivityksestä mutta nyt tulee vähän pidemmästi juttua. Sain Sunnylle paikan ensi viikonloppuna viralliseen tokoon, jännityksenaiheena tällä kertaa on tuomari: sama tuomari hylkäsi Sunnyn juoksuntarkistuksessa 1,5 vuotta sitten. Olisi niin mahtavaa, kun saman tuomarin allekirjoitus tulisi kisakirjaan tuloksen kohdalle, mutta toisaalta aina mietityttää, mitä jos Sunnylle iskee ahdistus ja se unohtaa, ettei juoksuntarkistuksessa ole mitään pahaa... Toivotaan parasta!

Viime viikonloppu oltiin mökillä ja Sunny ulkoili koko rahan edestä. Lauantaina se meni ulos kahdeksan jälkeen aamulla ja illalla yhdeksän aikaan pakotettiin se sisälle. Välissä käytiin 14 km lenkillä, jolla se veti koko ajan... Pikkuisen tokoakin tehtiin, kun tyypillä oli virtaa lenkin jälkeen... Seuraamista ihan lyhyt, hyvä pätkä, jätöt kerran, luoksetuloja paljon namia heitellen, ruutua epälukuinen määrä kertoja (välimatka ei kovin pitkä, ekalla kerralla ei löytänyt, muut toistot tosi hyviä) sekä käpytunaria. Kun käpyjä on maassa sata, ei Sunny yrittänytkään tuoda kaikkia vaan haisteli tosi hienosti, vau! Kapuloillahan sillä ei ole mitään hajua, joten hyvää vahvistusta haistelulle ja käskysanalle. Yhden kerran se toi kepin ja yhden kerran ekana suuhun sattuneen kävyn, mutta muut kerrat oli tosi hienoja. Se oli vieläpä tosi korkeassa vireessä mutta etsi silti. Tätä lisää!

Eilen treenattiin A-L:n kanssa illan hämärtäessä Heurekalla. Ensin paikkamakuu 4 min 10 s, tosi hyvä ja skarppi. Sitten ruutua, ilman lätkää ja suoraan n. 15-20 metristä. Jollakulla on kaksi hernettä loksahtaneet paikalleen - juoksi joka kerta tosi varmasti ja nopeasti ja jäi seisomaan! Mun on edelleen vaikea tajuta, miten se voi osata tän :D Seuraamista tehtiin ensin palkaten käännöksistä, sitten pidempi pätkä suoraan, josta lelupalkka. Oli oikeastaan aika hyvää, selvästi toi ruudun tekeminen ensin nostaa vireen sopivalle tasolle.

Luoksetuloja tehtiin monenlaisia. Ensin heitin kolme kertaa namin ja liikuin aina välissä itse taaksepäin. Osuin tosi hyvin (!) jolloin Sunnykin pysähtyi hyvin. Sitten yksi läpijuoksu (ja törmäys), josta lelupalkka. Sitten vielä yksi koemainen  ja tadaa - pysähdys oli tosi hieno! Tein käsimerkin ehkä aavistuksen aggressiviisemmin tai heiton suhteen "aidommin", täytyy yrittää samaa kokeessa. Tuli myös loppumatkan hyvää laukkaa eikä törmännyt _ihan_ niin pahasti kuin yleensä.

Seisomisessa teki ekaa kertaa treeneissä saman kuin viime kokeessa eli kääntyi puoli kierrosta vastakkaiseen suuntaan (koirasta katsoen vasemmalle kun kiersin oikealta). Kurtistin vähän kulmaa ja korjasin asennon ja seuraavalla kerralla Sunny seisoikin jalat juurtuneena maahan :D Se on kyllä ihana, kun se ei ota nokkiinsa. On varmaan tottunut komentamiseen, kun haukkumisongelmaan piti puuttua aika rumin sanoin joskus. Kaket otettiin vielä, matkaa 5 m, ei noussut ekasta käskystä istumaan mutta tokasta kyllä ja muut vaihdot ok. Kotona ollaan edelleen tehty 6-6,5 metristä, pitäisi pidentää tuotakin.

Ihan kivalla fiiliksellä kokeeseen, kun vaan juoksuntarkistus menisi läpi! Pitää taas tehdä se ennen kehään menoa jonkun muun paikalla olevan ihmisen kanssa ja palkata siitä, niin eiköhän se mene.