Kiitos kaikille onnitteluista :) Onhan se hassua, että vielä puoli vuotta sitten Sunnylla ei ollut ainoatakaan tulosta ja nyt on kilpailuoikeus voittajaluokassa. Nyt suunnitelmissa on erkkarin toko ja sitten vielä varmaan marraskuussa yksi koe. Haaveilen vähän, että käytäisiin jollain miestuomarilla, niin sitten ei tarvitsisi enää ensi vuonna ilmoittautua kokeisiin tuomarin sukupuolen perusteella... Katsotaan ja treenataan.

Tänään käytiin Tuomarinkartanossa lappareiden vapaamuotoisissa treeneissä. Sunny oli jotenkin tosi hyvällä tuulella ja innokas, vaikka mulla ei ollut edes mitään isoa palkkaa mukana. Ensin otettiin juoksuntarkistusta Arwo- ja Kaiku-porkkisten isännän Vesan kanssa, parilla ekalla kerralla syötin namia, sitten en. Häntä laski ja Sunny vilkaisi Vesaa mut ei yhtään väistänyt eikä sillee epäröinyt. Nyt täytyy vaan saada paljon harjoitusta äijien kanssa.

Paikkamakuu otettiin joku vajaa 2 min, kun Sunny on tehnyt niin pitkiä viime aikoina. Patsaana makasi. Seisomista treenattiin, tällä kertaa kiersin takaa eri puolelta kuin yleensä eli koiran vasemmalta puolelta. Ei liikahtanutkaan, kun kävelin taakse mutta pyörähti kun juoksin. Eli tässä on kuitenkin harjoiteltavaa treeneissäkin! 

Luoksetuloja tehtiin normaaliin malliin, eipä niistä sen enempää. Ruutu meni kanssa enimmäkseen hyvin; ekalla kerralla Sunny jäi ihan reunalle, tassut just ja just sisäpuolella. Tarkkaa työtä :D Muut kerrat juoksi ihan loppuun asti. Kerran testasin myös loppuosaa eli jätin Sunnyn maahan ruutuun ja kutsuin sieltä vaikeasta kulmasta seuraamaan. Tätä on joskus kauan sitten tehty pelkästään, ei mitään ongelmaa.

Tunaria piiloteltiin puskaan, Sunny juoksi joka kerta nuolena sinne, sompaili edes takas jonkin aikaa ja vasta sitten muisti, että nenäkin on olemassa. Parani kuitenkin ehkä vähän toistojen myötä. Lopuksi vielä pari ruutua, ekalla kerralla Sunny meni jostain syystä A-L:n luokse?! Sieltä löysi kyllä ruudun. Tokalla juoksi suoraan, löysi sinne sattumoisin pudonneen namin eli haisteli vähän mutta palkkasin sit kuitenkin lelulla, jonka Sunny sai repiä riekaleiksi (ja syödä namin sieltä sisältä) loppupalkaksi.

Treenien jälkeen käveltiin A-L:n ja Terhin kanssa pellolla. Arvi ja Terhin Shina-collietyttö vetivät rallia, ja Sunny lähti juoksemaan ihan hulluna perään haukkuen jahtihaukkua. Mietin vähän, luuleeko se Shinaa jänikseksi vai kilpailevaksi yritykseksi ja kun Sunny alkoi lähetä Shinan pöksykarvoja, huusin sen pois. Lenkki meni ihan nätisti mutta lopuksi Sunny teki jymy-yllätyksen - se alkoi itse leikkiä Shinan kanssa! Sehän on leikkinyt tosi vähän urostenkaan kanssa selkäkipujen tulon jälkeen mutta että nartun kanssa ja vielä käytännössä vieraan nartun! Tyypillä tais oikeesti olla hyvä päivä, mutta ihana oli katsella :)