No niin, toinen kerta avoimessa takana. Jännityksenaihetta toi se, että tämä tuomari (Marja Ala-Nikkola) hylkäsi Sunnyn viime vuoden keväällä juoksuntarkistuksesta. Nytpähän meni läpi ja huvittavaa sinänsä, että tuomari kirjoitti nimensä kisakirjaamme tämän ykköstuloksen kohdalle, kun edelliskerran kirjoitti: "Tuomari kesk. Koira aggressiivinen." En viitsinyt ruveta vittuilemaan, että tämä agglessivinen polokoira tässä, kun hain kisakirjaa, mutta mieli vähän kieltämättä teki. Sunny käyttäytyi juoksuntarkistuksessa tosi hienosti, vähän laski häntää mutta ei edes mulkaissut tuomaria. Lisäksi oon joskus ottanut painetta paljon enemmän, jos paikalla on tuttuja, mutta tänään ei haitannut, vaikka kentällä oli moooonta tuttua. Häiriötä oli myös paljon, toisessa kehässä pyöri EVL ja ALO ja paikalla oli collieiden näyttely, joten porukkaa riitti.

Santeri ei ollut ihan niin kovassa vireessä kuin Jokelassa viimeksi, vähän hermoilin jopa, että innostuuko se nyt tekemään. Otin sitten luoksetuloja ennen kehää ja näytin ruokaa ja luuta ja ihan hyvään vireeseen päästiin. Kivaa sillä oli taas mutta viimekertainen yliyrittäminen oli poissa  :denti:

Santerin pisteet:
Paikkamakuu: 10
Seuraaminen 9½: Tämä tuntui huonommalta kuin viimeksi, mutta ehkä se johtui siitä, ettei Sunny edistänyt vaan oli oikealla paikalla :denti: Tässä huomasi, että on harjoiteltu käännöksiä ja palkattu niistä; jos kontakti rakosi, Sunny skarppasi aina heti seuraavan käännöksen tai pysäytyksen jälkeen ja loppupätkä olikin tosi hieno.
Maahanmeno 8½: Yllätys yllätys hidas maahanmeno, muuten hyvä.
Luoksetulo 6: Ei meinannut pysähtyä ekalla käsimerkillä, joten annoin tokan. No, oli kyllä muutenkin just pysähtymässä eli annoin tavallaan turhan tuplamerkin.
Seisominen 8: Piippasi ja taas kääntyi vastakkaiseen suuntaan kun kiersin takaa...
Nouto 8½: Hienosti muuten mutta piippasi, kun heitin. Oisin tietysti voinut sanoa, etten ole vielä valmis ja käskeä olla hiljaa mutta enpä älynnyt.
Kaukot 8: Ei noussut ekalla käskyllä mutta nousipahan tokalla. Muut vaihdot oli hyvät.
Hyppy 9: Teknisesti oikein (istui, jes) mutta piip piip piip.
Kokonaisvaikutus 9: Hyvää yhteistyötä mutta piip piip piip.
Yhteispisteet 168 ja I-tulos :sunsmile:

Seuraava koettelemus onkin erkkarissa kahden viikon päästä ja sitten haaveilen vielä yhdestä kokeesta, jossa olisi miestuomari. Sitä ennen pitää keksiä jostain äijiä, joiden kanssa harjoitella juoksuntarkistusta. TK2 tänä syksynä on tavoitteena, mutta jos se ei tule, niin ei haittaa. Koira osaa kyllä liikkeet varmasti mutta kaikkeahan voi käydä :) Siitä ei oteta painetta.