Koulu alkoi maanantaina ja vie kyllä vähän energiaa koiran kanssa puuhailusta. Maanantaina käytiin sentään juoksemassa, taas 1 km kävellen, 3 km juosten ja 1 km kävellen. Eikä tuntunut missään! Jee, ens kerralla täytyy tehdä pidempi lenkki. Kotona ei ole paljonkaan treenattu, paitsi ihan vähän paikallaan käännöksiä ja luoksetuloja.

Tänään käytiin sitten treenaamassa kunnolla Anna-Leenan kanssa, mukana oli myös kälyni poika Olli. Olin itse vähän tööt, kun luento loppui klo 18, olin kotona 18.25, istuin autoon 18.45 ja olin kentällä 19.01, joten valmistautumiselle ei jäänyt kauheasti aikaa. Uula teki ensin, mutta väliin otettiin paikallamakuu. Kentällä treenaili myös muutama belgi-ihminen, joita A-L tunsi ja pyysi yhtä mukaan paikkamakuuseen. Vastausta ei kuulunut, joten me laitettiin koirat maahan ja itse ruvettiin kasaamaan estettä. Sunny saikin kunnon häiriötä, kun belgin omistaja seurautti koiransa ja käski maahan riviin metrin päähän Sunnysta. Santerin ilme oli aika loistava (yäk, tohon tuli tommonen!) mutta eipä sanonut mitään :D

Sunnyn treenit aloitettiin seuraamisesta, joka ei kyllä ollut kovin hyvää tänään. Tai siis ihan ok mut kaikilla edellisillä kerroilla on ollut paljon parempaa. Paikalla käännöksistä ei saatu hirveästi ruoskaa paitsi että Sunnyn perusasento on koko ajan liian edessä (kylki mun jalan kohdalla). Ehkä olisi parempi aloittaa treenit ruudulla tai luoksetulolla tai jollain vauhdikkaalla ja sitten vasta seuruuttaa.

Sitten pari ruutua, joka oli vähän hankalalla paikalla. Ekalla kerralla siellä oli lätkä ja nami, muilla ei vaan menin perässä ja heitin namin. Sunny lähti hieman epävarmasti mutta kuitenkin kohti ruutua ja lätkä vahvisti taas kivasti. Muut kerrat meni hyvin eikä Sunny ennakoinut maahanmenoa.

Luoksetuloissa on nyt löytynyt se oikea treenaustapa. Tehtiin näin: Kutsuin ja heitin namin. Sillä aikaa kun Sunny etsi namia, juoksin kauemmas, kutsuin taas ja heitin namin ja vielä kerran sama juttu. Sitten pyysin uudestaan istumaan ja menin kauemmas, kutsuin, tein valeheiton ja pysähdyksestä heitin namin. Vikalla kerralla tein läpijuoksun ja palkkasin lelulla. Eli paljon vahvistusta käsimerkille, n. 1/5 valeheittoa ja läpijuoksusta parempi palkka. Toimii kuin junan vessa, ei minkäänlaista ennakointia jne.

Hyppyä tehtiin samanlailla kuin viimeksi eli lähetys, käsky istua, palkka. Nää meni tosi hienosti, voisi kyllä istua nopeammin mutta ei kertaakaan yrittänyt mennä maahan. Pari noutoa, joista ekalla Sunny lähti palauttamaan ravilla mutta kiihdytti laukalle kun juoksin vähän matkaa karkuun. Tokalla kerralla Olli heitti miehisten voimiensa takaa pidemmälle kuin mä, ja Sunny palautti ihan hyvää vauhtia. Palautusasennot oli molemmilla kerroilla hyvät. Kaukoissa matka oli viisi metriä ja tehtiin i-m-i. A-L heilui takana häiriöksi (haarahypyt sai Sunnyn mulkaisemaan taakseen "nyt se on seonnut lopullisesti" -ilmeellä) mutta kaikki vaihdot saatiin tehtyä ekasta käskystä. Istumiset oli ehkä taas aavistuksen lysyjä mutta ihan jees silti.

Mulla on ollut kauhea kriisi siitä, ilmoitanko Sunnyn kokeeseen ennen erkkaria. No, ei niitä oikeastaan ole tai niissä ei ole tilaa, joten samantekevää. TK2:han mulla oli haaveena tälle vuodelle, mutta jos sitä ei tule, niin ei haittaa :)