Tiistaina alkoi ATD:n järjestämä Korrien tokokurssi, joka kestää kolme kertaa aina muutaman viikon välein. Ny ekalla kerralla tosin Korrit eivät päässeet, joten vetäjänä oli Angelica Leiman. Oikein kivat treenit ja hyvää koulutusta!

 

Sunnyn jalka meni parempaan jo heti lauantaina iltapäivällä, joten tässä on kolme päivää käyty hihnalenkeillä ja otettu rauhassa. Siispä treenattiin vain tunaria ja vähän seisomista. Aloitettiin tunarilla, eka vain piilotin sitä hiekkaan pari kertaa. Ekalla kerralla Sunny käveli suunnilleen sen yli, haisteli kyllä mutta ei jotenkin tajunnut, liekö syynä hiekka vai mikä. Tokalla kerralla löysi kuitenkin hyvin. Kolmannelle laitettiin liuta vääriä kapuloita pari metriä linjalta sivuun ja neljännelle kerralle vähän lähemmäs. Sunny ei vilkaissutkaan vääriä vaan etsi hienosti oman. Tähän lopetettiin ja näin jatketaan. Jes, vihdoin tässä asiassa tuntuu tapahtuvan jotain!

 

Lisäksi tehtiin liikkeestä seisomista mutta ilman seuraamista, hyvin seisoi eikä eväkään liikahtanut. Tämän jälkeen Sunny oli mulla hihnassa hengailemassa ja ottamassa kontaktia ympäröiviin ihmisiin samalla, kun katseltiin toisten tekemistä. Ja tein suunnattoman mielenkiintoisen ja hyödyllisen havainnon. Sunny-kierolainen on oppinut, että jos se ei heti anna vieraan ihmisen rapsuttaa itseään, ihminen kaivaa namin taskusta. Eli se tavallaan saa palkkaa pakittamisesta. Hemmetti soikoon mihin koirat ehdollistuu! :D Iida teki sitten niin, että rapsutti Sunnya ensin ja jonkin aikaa sitä kestettyään Sunny sai namin. Sen jälkeen taas piti istua rapsutettavana namit taskussa. Tätä pitää treenata just näin – kyllähän Sunny osaa keneltä vaan namin ottaa.

 

Keskiviikkona käytiin näyttämässä tuota koipea fyssari-Annalle. Aluksi Sunny oli tosi arka takapäästä mutta rauhoittui sitten. Ja homma selvisi – ei se takajalka mitään venähtänyt tms vaan ristiselkä ja spondyloosi ärtyi. Menikö sillä sitten juostessa joku kohta väärään asentoon tms mutta ristiselkää kuitenkin kipuili ja sehän on ennenkin aina oireillut oikealla takajalalla. Niinpä niin, tulipahan taas muistutus siitä, että se spondyloosi siellä on ja tulee kipeäksi tosi helposti. Ja että vaikka Sunny liikkuisikin melkein normaalisti, ei se tarkoita, etteikö selkä olisi enää kipeä. Ohjeeksi saatiin vielä lauantaihin asti remmiliikuntaa, kylmäpussia pidemmän lenkin jälkeen ja tiettyjä jumppaliikkeitä. Kiitokset vielä Iidalle, joka ohjeisti kylmäpussin laittamisen heti lauantaina, se tuntui todella auttaneen!