treenailurintamalla ollut tällä viikolla, joten kerronpa viime viikosta :D Silloin treenattiin ainakin kotona tunaria, liikkeestä istumista ja luoksetulosta maahanmenoa. Kaikki meni ihan jees. Ohjatuissa treeneissä ei olla käyty, ja edelleenkään ei ole tullut tietoa, mahdutaanko tokokokeisiin.

Viime sunnuntaina käytiin kuitenkin lappalaisten vapaamuotoisissa treeneissä. Sunnylla alkoi aamu huonosti, kun emännät lähti tallille jo seitsemän aikaan, blääh. Osallistuin muuten ekaa kertaa 7 vuoteen muihin kuin oman tallin heppakisoihin ja tulin 80 cm luokassa nollalla tokaks. :). Luokassa oli kai n. 15 osallistujaa. En ollut kyseisellä ponilla paljonkaan mennyt viime aikoina mutta onneksi on aika perustapaus, joten selvittiin ilman suurempia yllätyksiä tai erimielisyyksiä.

Niin, Sunny oli sitten iloinen, kun pääsi illalla treeneihin. Paikalla oli tosin Sunnyn lisäksi vain porkkisnarttu Louhi. Ensin paikkamakuu reilu 3 min, olin piilossa kyykyssä puskan takana... Louhin emäntä kävi palkkaamassa Louhia aina välillä, mutta onhan Sunny tällaiseen häiriöön jo tottunut. Makasi rauhassa piippailematta.

Nyt alan käyttää aina ennen joka liikettä "virittelysanaa" eli käytännössä sanon, mitä tehdään. On toiminut kuin rasvattu kaukoissa, miksi siis ei kertoa koiralle etukäteen, mitä tehdään, kun se kerran on mahdollista. Katsotaan, kuin käy. No, aloitettiin kuitenkin seuraamisella. Sunny oli tosi innoissaan ja taisi vähän edistää. Tyhmänä pidin lelua oikeassa taskussa, mikä on varma tapa aiheuttaa edistämistä. Mutta eipä sitä tehdessään huomaa, kun kukaan ei ole sanomassa. Yleisesti seuraaminen meni kuitenkin hyvin, samoin paikallaankäännökset.

Luoksetuloa treenattiin tällä kertaa ihan kunnolla, naminviskelyä, läpijuoksuja ja valeheitto, josta heitin lelun palkaksi. Tämähän on ennen aiheuttanut ennakointia, mutta nyt Sunny juoksi seuraavallakin kerralla yhtä kovaa, jes! Sitten piti kokeilla ekaa kertaa ulkona luoksetulosta maahanmenoa. Eka kerta käsky + käsimerkki ja lelu lensi heti, kun Sunny oli maassa. Sitten mun piti hoh hoijaa ruveta ahnehtimaan ja huusin pelkän käskyn. Sunny pysähtyi, katsoi mua kysyvästi - ja istui :D Pyysin siitä maahan, palkkasin namilla vähäeleisesti ja otettiin uudelleen käskyn ja käsimerkin kanssa, jolloin onnistui taas ihan ok. Haloo pahvi, ei ehkä kannata tehdä suoraan koiralle vaikeata liikettä ilman apuja...

Yksi hyvä seisominen tehtiin myös, nouto samoin, tosin Sunnyn loppuperusasento oli ehkä aavistuksen takana (arvatkaa muistinko olla yläkroppa toiseen suuntaan, oikein). Unohdin viisaana hajuttomat tunarikapulat kotiin, joten piilotettiin vain yhtä pari kertaa. Lopuksi vielä kaukot ruokakippopalkalla, nousi ekasta käskystä joten vapautin heti. Oli niin pimeää, etten nähnyt, oliko istuma-asento vähän vajaa mutta nousipahan ekalla.

Sunnuntain jälkeen ei olla siis treenattu paitsi pari kertaa kakeja pihalla, mutta se on ihan hyväkin, jos satutaan pääsemään kokeeseen. Odotamme jännitystä pidätellen.