Joulu meni aika rauhallisesti. Saksassa asuva veljeni Mikael ja Viialassa asuva mummi tulivat meille 22. päivä, joten on möllätty vähän isommalla porukalla. Eli Sunny on saanut enemmän rapsutuksia (ja enemmän herkkuja pöydästä) kuin normaalisti.

Tokon saralla ollaan tehty kaikenlaista pientä. Tiistaina tehtiin ensimmäistä kertaa tunnaria pimeässä kellarissa kokeenomaisesti eli kälyni poika Olli vei kapulat ja koski kaikkiin vääriin. Sama tehtiin tänään Mikaelin kanssa. Tätä ennen ei juurikaan olla treenattu niin, että väärissä kapuloissa olisi toisen ihmisen haju. Nämä kellarisessiot on kyllä olleet äärimmäisen onnistuneita, Sunny ei ole tuonut väärää kertaakaan eikä ilmeisesti edes maistellut vääriä (ei ainakaan kuolajälkiä ole). Tänään meni jo tosi varman oloisesti kapuloille ja toi oikean melko nopeasti, joten seuraavaksi täytyy koettaa raottaa ovea pikkiriikkisen.

Lisäksi on treenattu totta kai lenkin yhteydessä luoksetuloja. Maahanmenokin sujuu useimmiten, Sunny reagoi nyt käskyyn jo heti sen kuultuaan (eikä mene maahan vasta mun luona) mutta pari kertaa on jäänyt istumaan. En ole uskaltanut kovin paljon maahanmenoja ottaa, kun kyljet näyttävät taas vähän jäykiltä (fyssari 31.12.). Maahan-istu-vaihtoa on taas tehty ruokakupilla päivittäin, matkaa on lähes 9 metriä ja ensimmäisestä käskystä on noussut joka kerran! Pitäisi vaan ryhdistäytyä sen seisomaannousun harjoittelussa. Liikkeestä istuminen onnistuu sisällä ihan kivasti mutta ulkona vaatii vielä vartaloavun. Myös paikallaistumista on nyt tehty muiden juttujen ohessa, ei ongelmia toistaiseksi.

Ruudussa on hassu ongelma. Sunny hakee sen ja menee sinne asti hyvin. Siellä sitten kääntyy joko oikealle ympäri, jolloin on ihan ruudun keskellä tosi hienosti. Tai sitten kääntyy vasemmalle, jolloin on vasemman reunanarun päällä. En löytänyt mitään yhteyttä siihen, koska tapahtuu kummalla tavalla. Saattoi esim kaksi toistoa mennä keskelle, kolmannen reunalle, neljännen keskelle. Tänään otin ruutuunmenoja myös ihan reunan vierestä, jolloin rupesi korjaamaan toisesta käskystä itsensä ruudun keskelle. Teenköhän mä siinä sitten jotain ihmeellistä vai eikö keskikohta vain ole tarpeeksi varma? Ehkä auttaisi, jos naksuttelisin vain keskikohtaa mutta se vaatisi sen, että löytäisin kadottamani naksuttimen...