Tällä viikolla ei olla käyty missään yhteistreeneissä vaan puuhattu kotona. Mulla oli viimeinen viikko koulua ja kurssityöt vielä kesken, joten välillä oon istunut tiiviisti koneen ääressä, välillä riehunut koiran kanssa :D

Alkuviikosta tehtiin sisällä muistaakseni kakeja sekä luoksetulon maahanmenoa. Kakeissa käskyt on selvillä, nyt pitää keskittyä siihen, että Sunny oppii olemaan liikkumatta. Istu-maahan-vaihdossahan se ei ole koskaan liikkunut mutta seisomaan nousussa riski on olemassa. Istu-maahan-kakeissa on muuten päästy nyt 8 metriin. Maahanmenoja treenattiin sisällä niin, että juostiin alakertaa ympäri ja käskin aina välillä Sunnyn maahan n. 3 metrin etäisyydeltä muhun. Lopputuloksena oli erittäin hyviä maahanmenoja, kaikki matot kurtussa ja kauhea meteli :D Tiistaina huomasin, että maahanmeno oli aavistuksen kankeaa eli oon taas treenannut liikaa just maahanmenoja. Ke-pe ei tehty ollenkaan maahanmenoja ja la:kin vain pari. Tänään meni taas ihan hyvin. Fyssari on varattu uudenvuotenaatolle...

Lisäksi ollaan tehty tunaria pimeässä kellarissa. Tällöin Sunnyn on pakko haistella, mikä toimii hyvin - on tuonut joka kerta vain oikeaa. Huono puoli on se, etten näe, maisteleeko se vääriä enkä pääse kehumaan oikean merkkaamisesta. En ole ainakaan kuullut maiskutusta ym, vain vimmattua haistelua. Tänään tehtiin tunaria pihalla, kaksi väärää oli myös puoliksi piilossa ryteikössä. Pari kertaa otti heti oikean suuhun ja toi, pari kertaa maistoi väärää mutta sylki sen pois ja toi oikean. Lopuksi piilotin vielä oikean tosi vaikeaan paikkaan, kun tässä vaiheessa oli kierrokset noususuhdanteessa.

Tässä vaiheessa piti mennä kirjoittamaan esseetä, mutta Sunny näytti haluavansa tehdä lisää. Siispä hain lisää namia ja rakensin ruudun pihalle. Ekan kerran siellä oli lätkä, muilla ei. Ekalla lätkättömällä kerralla haki merkille, josta korjasi uudella käskyllä ruutuun. Sitten juoksi monta kertaa tosi hienosti keskelle, itse muistin pysyä visusti paikallani. Matkaa oli 5-15 metriä, meidän piha ei ihan riitä 25 metriin :p Jossain vaiheessa alkoi hepuli olla sen verran lähellä, että tarkkuus kärsi, näillä kerroilla Sunny haki ruudun vas. reunanarun päälle. Uudella käskyllä meni keskelle, kehuin siitä äänellä mutten palkannut. Olisi ehkä kuitenkin pitänyt, varmuus aavistuksen kärsi. Kerran istui ruutuun mutta nousi seisomaan kaukokäskyllä! Eli kokonaisuudessaan ihan jees.

Sitten tehtiin muutama luoksetulon maahanmeno, joita ei olla tehty ulkona melkein ollenkaan. Ja tadaa - onnistui! Ennenhän Sunny aina tuli mun eteen ja kävi siinä maahan. Nyt annoin käskyn n. 4 metriä ennen mua ja siihen kävi. Eihän sen maahanmeno edelleen lännen nopein ole mutta Sunnyksi tosi jees. Totesin muuten, että tiukka käsky toimii paljon paremmin kuin käsky ja käsimerkki. Sitä parempi kokeita ajatellen :) Nyt vaan matkaa kasvattamaan. En olisi arvannut, että tämä liike saadaan näinkin nopeasti hyvälle alulle.

Lopuksi Sunny sai ihan kauhean hepulin ja sit juostiin pitkin pihaa toisiamme takaa <3 Sitten se kävi mun käteen pari kertaa kiinni ja revittiin vähän mun hanskaa. Aina kun sain sen siltä irti, käskin ruutuun ja heitin hanskan palkaksi. Nämä olivat vähän hutiloituja ruutuunmenoja, eli on parempi valmistella liike ja lähettää paikaltaan kun koira on vielä järjissään. Mutta kun hepulointi on niin kivaa!