Talven kylmin päivä tähän mennessä - 5 astetta pakkasta! :D Siispä lähdettiin treenaamaan heti aamusta Tuomarinkartanoon, lappareiden vapaamuotoisiin treeneihin. Paikalla muutama porokoiraherra sekä lapinkoiraneiti.

Sunnyn kanssa tehtiin ensin ihan parin askeleen seuraamista ja askelsiirtymiä. Onnistuin vasemmalle askeleissa melkein astumaan sen varpaille, jolloin se pomppasi eteenpäin. Seuraavalla kerralla meni ihan hyvin, onneksi Sunny ei ota itteensä noista. Sitten liikkeestä istumista, muutaman kerran vartaloavulla mutta lopuksi tehtiin ilman apuja ja Sunny istui joka kerta! Hassua, eilen pihalla ei ollut lainkaan noin varma mutta ehkä vire oli parempi treenikentällä ja näin myös keskittyminen.

Sitten luoksetuloja. Ensin viskoin namia pari kertaa, sitten valeheitto, josta lelupalkka. Sitten pari luoksetulosta maahanmenoa, joista myös lelupalkka. Näiden jälkeen läpijuoksu, josta myös lelupalkka. Nämä olivat kaikki oikein hyviä. Olen lenkillä jostain syystä kutsunut Sunnya luokse ennen maahanmenoa vain nimellä, se on toiminut lenkillä. Treenikentällä Sunny on kuitenkin sen verran tarkempi käskyistä, että tarvitsi normaalin "Sunny tule" kutsun, että lähti varmasti kunnolla laukalla tulemaan. Läpijuoksun jälkeen päätin riskeerata ja tehdä melkein kisanomaisen luoksetulon. Jätin Sunnyn maahan ja menin itse 25 metrin päähän. Kutsuin ja pysäytin seisomaan, aika hyvä pysähdys. Sitten kutsuin taas ja käskin maahan - ja tadaa - onnistui! Tästä sitten heitin lelun ja tähän jätettiin. Sunnyn ensimmäinen voittajan luoksetulo tehty!

Sitten ruutua, joka oli tämän päivän epäonnisin liike. Ensin kiersi koko ruudun ja meni takanauhalle seisomaan?! Kerran ei mennyt edes ruudulle asti. Tänään ei kuitenkaan mennyt sivunauhalle!? Tein sitten muutaman lähetyksen lätkälle ja muutaman ruutuun "pyöräyttämisen", jonka Korri näytti muutama viikko sitten. Näiden jälkeen vielä lähetyksiä kaukaa ilman lätkää ja nämä olivat oikein hyviä. Eli nyt sitten täytyy varmaan taas tehdä enemmän lätkätreeniä, jotta täysillä juokseminen ja keskikohta vahvistuvat.

Lopuksi vielä paikallamakuu reilu 3 min, Sunny oli Sello- ja Arwo-poroherrojen välissä ja minä piilossa. Ei ongelmia. Tämän jälkeen Arwon isäntä Vesa teki Sunnylle kaksi juoksuntarkistusta, jotka meni loistavasti, vaikka ei olla pitkään aikaan treenattu! Sunny ei ollut edes hihnassa, tokalla kerralla namikaan ei ollut näkyvissä. Viimeisenä kaukokäskyt 7-8 metristä. Eka istumaannousu oli vähän vajaa, joten otin vielä maahan ja istu, joka oli oikein hyvä. Tästä lähdin palkkaamaan mutta Sunny tuli innoissaan vastaan, joten otin vielä ihan läheltä yhden nousun. Tuota täytyy tarkkailla, ettei tule tavaksi.

Eli ruudun ekoja toistoja lukuunottamatta erinomaisesti onnistuneet treenit :) Luulin, että luoksetuloon olisi mennyt paljon pidempi aika mutta se paljastuikin ihan mahdolliseksi.