Huonoa kuuluu tänne: Sunny ontuu neljättä päivää. Tämä on tähän mennessä pisin aika, jonka se on ontunut, jos tassuhaavoja ei lasketa. Tämä kerta alkoi myös ihan yhtäkkiä, mitään kissanjahtaamisia tai muita ei ole tapahtunut.

Torstaina Sunny oli iltalenkille lähtiessä ontunut vähän. Sitten se oli mennyt ohi ja loppulenkin kävellyt normaalisti ja reippaasti. Perjantaina ontui päivälenkillä aluksi aika paljon mutta sitten vertyi. Iltalenkille lähtiessä päästiin ehkä 50 metrin päähän, kun meno näytti niin pahalta, että käännyttiin takaisin. Sunny ei vaan klenkannut vaan meni kolmellakin jalalla. Myöhemmin illalla käytiin sitten vielä kävelemässä, aluksi ontui, sitten ei, sitten taas vähän, sitten taas ei, sitten taas vähän ja sitten taas ei. Asfaltilla ontui pahemmin mutta toisaalta maan ollessa jäässä ovat hiekkatietkin yhtä kovia!

Lauantaina ja tänään on ontunut joka lenkillä koko ajan vähän. Enimmäkseen niin, että aluksi pahemmin ja lopuksi on mennyt "epäpuhtaasti". Sunny on myös rähjännyt ihan hulluna vastaantuleville koirille. Virtaa tuntuu kertyvän lyhyistä lenkeistä, joten ei kai se nyt ihan kuoleman kielissä ole.

Oma epäilys on selkä jälleen, koska on ennenkin oireillut sitä ontumalla vasenta etusta. Jalka ei myöskään ole kosketusarka. Mutta mistä se alkoi ja miksi on kestänyt niin kauan? Huomenna ensimmäiseksi soitan fyssarille ja itken sille tämän saman tarinan. Aika vakavaksi kyllä pistää ihmisen.

Ettei tämä kirjoitus menisi pelkäksi masenteluksi, niin sen verran on sisätekemistä pitänyt keksiä energianpurkamiseksi, että opetin vihdoin takapalkkaan suhtautumisen. Vielä keskiviikkona kirjoitin, ettei Sunny pysty istumaan selkä ruokaan päin. Pystyypäs, kun jutun sille opetti. Tänään onnistui seisomasta istuminen 10 metrin päästä liikkumatta! Seisomaan nouseminen sekä maasta että istumasta onkin haasteellisempia.

Lisäksi eilen tehtiin ruutua sisällä, mistä ei tullut yhtään mitään. Sunny tarjoaa sisällä aina kaiken noutamista, joten kaatoi ruutumerkit niin monta kertaa, kunnes mulla meni hermo. Treenaamme siis vain ulkona. Tunarissa se oli taas liian korkeassa vireessä, joten koski yhtä väärää. Toi kuitenkin oikean. Taidetaan molemmat olla joskus liian kärsimättömiä. Emäntä muistuttaa koiraa vai miten se oli.