Tällä viikolla ei olla tehty kotona paljonkaan, vain muutama istu-seiso-vaihto telkkaria katsellessa. Tänään olikin sopivasti lappareiden vapaamuotoiset treenit Viikissä ja mukana oli aika paljon porukkaa.

Aluksi tein namilla seuraamisen askeleita ja paikallaankäännöksiä. Piti tehdä myös askel ja käännös, mutta unohdin... Itse perusasennot oli hyviä mutta piippaus armotonta. Treenien loppua kohden piippaus väheni huomattavasti, että olisiko se sitten vain alkuintoa? Ehkä pitäisi aloittaa vauhdikkaista liikkeistä?

Mutta tärkein toteamus oli, että oikeastaan pitäisi tehdä enemmän harjoituksia kovassa häiriössä. Sunny katseli kovin paljon muiden tekemistä, jos ne leikki, riehui ym. Ja kun yksi poronarttu lähti vetämään rundia Sunnyn ohi, Sunny rupesi räyhäämään kuin tappajakoira... Sunnyhan inhoaa sitä, että vapaana oleva koira juoksee läheltä. Jos vastaava tilanne tulisi kisoissa, niin huonosti kävisi. Samoin jos esim. kesken ruutuunmenon kehän ulkopuolella koira leikkisi, voisi tekeminen häiriintyä. Olen taas kiinnittänyt liikaa huomiota liikkeisiin ja olettanut Sunnyn häiriövarmaksi.

No joo, takaisin asiaan. Seuraamisen jälkeen tehtiin liikkeestä istumista, eka pari kertaa vartaloavun kanssa, sitten ilman. Istui varmasti joka kerta, tää liike alkaa näyttää aika hyvältä. Voisi kokeilla jo suoraan ilman apuja.

Ruutuun meni joka kerta reippaalla laukalla nauhojen sisään muttei ihan aina keskelle. Kerran meni itse maahan ja pari kertaa istui. Tehtiin sekä läheltä että kaukaa, viimeiset 2 kertaa 25-40 metrin päästä lätkällä. Kokonaisuutena ihan jees, meni kuitenkin varmasti sisälle joka kerta ja muutama toisto oli ihan täydellinen. En vain oikein ole varma, onko parempi sanoa hyvä vai odota ruudussa. Pari kertaa "odotalla" meni väärään kohtaan, "seisolla" menee helposti maahan ja "hyvällä" ei välttis pysähdy. Ehkä tämä vaatii vain testailua.

Lisäksi tehtiin yksi hyppynouto, kun aita oli poikki sopivasti ja korkeutta oli ehkä se 20 cm. Vähän enemmän olisi voinut olla kyllä vauhtia, laukalla kyllä haki. Sen sijaan pitkästä aikaa tehdyn metallin haki oikein tulisesti, oikein hyökkäsi kapulalle :D Paikkamakuu tehtiin Arwo-poron ja vieraan labbisuroksen välissä, n. 3 min ja olin piilossa. Hyvä treeni sinänsä, kun jotkut kävivät vapauttamassa koiransa jo aikaisemmin. Lisäksi Arwon Pia ja Vesa tekivät Sunnylle juoksuntarkistuksen (ilman hihnaa, ilman namia jälleen). Tosin Sunny ei katsonut mun kättä vaan koskijaa, että ehkä voisi tehdä taas nami kädessä joitain kertoja. Lopuksi sain tehdä Kaiku-porkkiksen kanssa vähän juttuja, tosi hauska oli kokeilla, kiitos Pia :)

Sitten ihmeellinen huomio. Sunnyhan on aina inhonnut istu-maahan-kakeja, kauan kesti saada ne viiteen metriin ja edetä siitä ylöspäin. Sunnylla ei jostain syystä ole yhtään motivaatiota tähän liikkeeseen. Tänään kokeilin suuruudenhulluna voittajan kakeja niin, että ruokakuppi oli taskussa ja Sunny seisoi penkin päällä, ettei pääsisi liikkumaan. Ja se olisi tehnyt niitä vaikka kuinka kauan! Viisi vaihtoa meni tosta vaan! Kävin aina välillä antamassa kupista vähän, sitten taas pari vaihtoa. Eikä mitään ongelmia, ettei nousisi kunnolla tms. Siispä viritin pihallekin pienen pöydän, jolla päästään nyt treenaamaan pitkältä matkalta vaihtoja. Sisällä jatketaan vain tekniikkaa. Miten tästä sitten eteenpäin, en tiedä. Takapalkkaa en kerta kaikkiaan osaa käyttää. Sunnyn mielestä on mahdotonta istua selkä ruokaan päin ja se viimeistään asentoa vaihtaessa se kääntyy sivusuunnassa.

Kotiin tullessa piti vielä kokeilla vähän tunaria. Ensimmäinen täyspimeässä, nopeasti ja varmasti toi oman. Sunny vaikutti olevan sen verran korkeassa vireessä, etten uskaltanut ottaa kuin kaksi toistoa. Toisella avasin suoraan oven sen verran, mitä enimmillään tähän asti, mutta vein kapulat perimmäiseen nurkkaan. Onneksi malttoi vielä sen verran haistella, että oikea tuli, mutta yhtään enempää toistoja ei kyllä olisi voinut ottaa. Mutta ihan positiivisesti etenee tämä liike.