Ensin todettakoon, että Sunny on saanut viimeksi kipulääkkeen 1,5 viikkoa sitten lauantaina eikä ole ontunut yhtään! Vihdoin alkaa näkyä valoa tunnelinpäässä :)

Eilen oli viimeinen kerta Korrien kevään kurssia, aiheena oli kisanomainen treenaus. Jokainen sai valita kolme liikettä, ja me tehtiin voittajaluokan tyyliin luoksetulo, liikkeestä istuminen ja seuraaminen.

Aluksi Riitta teki Sunnylle juoksuntarkistuksen, joka meni ihan hyvin. Pitäisi nyt vaan vahvistaa lisää sitä, että Sunny katsoo mun kättä eikä "tuomaria". Luoksetuloa ei olla juuri ollenkaan treenattu koko keväänä tuon jalan takia. Sunny teki kuitenkin hyvät stopit, laukkasi kaikki välit eikä törmännytkään lopussa. Mua itseäni vähän kyllä hämäsi, kun stoppitörppöjä ei ollut, joten maahan-käskyn sanoin aika myöhään.

Liikkeestä istumista ollaan myös tehty vähän kokonaisena liikkeenä, joitakin kertoja kuitenkin. Tämä olikin aika mielenkiintoinen tapaus. Liikkeelle lähdössä Sunny jäi vähän (kääntyikö katsomaan jotain muuta vai rapsuttamaan vai mitä, en tiedä) mutta kun jatkoin matkaa, se teki valtavan ilmaloikan päästäkseen mukaan. Juuri sillä hetkellä Riitta sanoi käsky :D Tein sitten pienen vartaloavun, että sain koiran ilmasta ensin alas ja sitten istumaan. Loppu meni hyvin. Seuraaminen oli myös aika skarppia, pientä piippausta esiintyi, yhdessä täyskäännöksessä Sunny katsoi hetken muita koiria ja osa perusasennoista oli aika edessä. Tämän jälkeen sai loppupalkan eli ruokakupin.

Kokonaisuutena Riitta kehui koiran tekemiseniloa ja suhdetta. Sunny kuulemma myös vastasi mun kehuihin tosi hyvin eli reagoi positiivisesti mutta ei alkanut äännellä. Totesin, että se reagoi kun on niin ehdollistunut kehujen ja namien yhteyteen, mutta Riitta sanoi, ettei namikoneena omistajaa pitävä koira reagoi noin hyvin. Mietittiin myös loppupalkan ja ääntelyn suhdetta mutta tultiin siihen tulokseen, että koiran vireen ylläpitäminen koko liikesarjan on tärkeintä. Riitta kysyi myös koesuunnitelmia, joihin totesin että ehkä jo toukokuussa, riippuen jalasta.

Kivat treenit ja positiivista palautetta omasta koirasta on aina ihana kuulla :)

Tänään Sunny kävi aamulla myös fysioterapiassa. Ensin vesijuoksumattoa 15 minuuttia, sitten hieronta. Altaaseen meni tänään ihan itse ja kävelykin meni ihan jees. Vaikka ed. kerrasta oli jo kuukauden tauko, ei koira ollut myöskään mitenkään jumissa. Huh!