Viime torstaina alkoi ATD:n kesäkausi. Tyttöjen treenit on torstaisin, niin että Lyytin pentu"agi" on 18.30-19.30 Maunulassa ja Sunnyn toko 20-22 Malminkartanossa. Ekalla viikolla Lyyti jäi vielä kotiin mutta tällä viikolla aloitan senkin kanssa. Sunny on kahdessa ryhmässä: joka kolmas viikko on Tiltu Antikaisen ohjaamat treenit, joka kolmas viikko kisatreenit ja sitten on aina viikko väliä.

Eka kerta oli siis ohjatut treenit. Mulla oli lahopääpäivä: ensin annoin Sunnylle kotona iltaruoan klo 18, sitten unohdin lelun ja sitten vielä hallille repun, jossa oli esim. mun lompakko... :roll: Sunny kuitenkin toimi pelkällä lihapullallakin oikke hyvin.

Tiltu pääsee paikalle vasta lähempänä ysiä, joten aloitettiin keskenämme. Ryhmässä on valkkari, bortsu, cockeri ja parsoni Sunnyn lisäksi. Ensin paikkamakuu, Sunny oli bortsu- ja parsonherrojen välissä. Aikaa meni kai n. 3 min, olin hallin ulkopuolella piilossa, kuten melkein kaikki muutkin. Sunny makasi aivan sfinksinä eikä piipannutkaan, jes.

Sitten säädettiin kaikenlaista pientä. Pikkupätkiä seuraamista, liikkeestä istumisia (istui joka kerran, osalla kerroista annoin vartaloavun), eri metallikapuloiden nostoa ja kakeja. Oon nyt treenannut metallia kotona aamuruoalla sekä pienellä että isolla kapulalla mutta hallilla tuntui, että isompi oli helpompi nostaa hiekasta. Kotonahan meillä on nurmipohjainen piha. Kakeja tein aina yhtä vaihtoa kerrallaan niin, että heitin ensin namin Sunnyn taakse (ilman lätkää). Yksi m-s tehtiin täydestäkin matkasta. Kotona ruokakupilla ollaan nyt tehty järjestään kymmenestä metristä vaihtoja, kaikki muut menee tosi hienosti paitsi s-m, jossa menee usein vinoon. Siispä sitä seinän vieressä.

Tiltua odotellessa tehtiin vielä juoksuntarkistusta ensin Janinan, sitten Jarmon kanssa. Janinan kanssa ei ollut mitään ongelmaa, mutta Jarmoa Sunny vierasti selvästi enemmän mutta antoi kuitenkin koskea, kun syötin namia. Miehiä pitää harjoitella vielä paaaaljon enemmän.

Tiltun (hämäävää, kun Lyytin emän nimi on Tiltu :mrgreen:) kanssa jokainen sai valita yhden ongelmaliikkeen. Mietin, ettei tunnari vielä kestä treenitilannetta, joten otin ruudun, kun sitä ei ole päästy treenaamaan kunnolla. Sunny esitti hienosti meidän ongelman eli etsii katseellaan ruudun varmasti ja irtoaa sinne, mutta perillä ei ole varma paikasta. Liikkuu kuitenkin mun lisäkäskyistä. Kakkoskerralla tarjosi reunaa, oikeaa takamerkkiä, vasemmalla takamerkillä istumista jne mutta lopulta löysi keskemmälle. Saatiin tällaiset ohjeet:

-lisävahvistusta lätkällä

-odota-käsky on turha; pelkkä "ruutu" pitäisi koiran mielessä tarkoittaa että juokse ruudun keskelle ja pysähdy sinne

-antaa koiran ite tajuta, mistä kohdasta tulee palkkaa, ohjata sitä kauempaa aina vaan uudella "ruutu"-käskyllä

-palkata se siihen, missä se seisoo, eikä heittää palkkaa, jolloin se liikahtaa

Josko toi pentu lakkais kuskaamasta ruutumerkkejä aina ties mihin, niin voitais pihallakin treenata. :roll: Tulispahan toistoja, sitä toi liike nyt kaipaa.

Kokonaisuutena olin tosi tyytyväinen treeneihin :)