Koiranvaihdon jälkeen ajettiin Sunnyn kanssa Malminkartanoon. Jälleen oli ensin vajaa tunti omatoimitreeniä, sitten Tiltun ohjaama toinen tunti. Tehtiin Santerin kanssa aluksi pientä seuraamispätkää, sitten vähän pidempää ihan lähellä seinää ja agilityesteitä (vaikeaa Sunnylle) ja pari liikkeestä istumista vartaloavulla ja nopealla palkalla. Lisäksi kolme luoksetuloa, joista ekalla heitin namin, tokalla otin läpijuoksuna (lelupalkka) ja kolmannella käskin maahan. Oikein kivasti meni kaikki!

Tämän jälkeen mentiin Santerin kanssa ulos siksi aikaa, kun Janina rakensi ruudun ja laittoi sinne lätkän valmiiksi. Merkit olivat pienet keltaiset lasten leikkiämpärit. Ja tadaa - Sunny juoksi suoraan ja kovaa! Tehtiin vielä kolme toistoa lätkällä kahdesta eri suunnasta ja sitten yksi tyhjä ruutu, josta lelupalkka. Meni vähän takareunaan mutta kelpasi kuitenkin. Lisäksi yritin "vauhtinoutoa" metallilla mutta ei se vauhti mihkään kasvanut. Kapulan sain kuitenkin käteen asti, mikä on jo hyvä saavutus!

Kakeja tehtiin taas palkka jemmassa. Eka ihan vaan niin, että heitin sille valmiiksi lihapullanpalan taakse joko niin, että se näki tai niin, että ei nähnyt. Treenin lopuksi tein vielä ulkona ruokakippo piilossa lähes 10 metristä m-i-s-i-s. Tänään istumasta seisominen oli jotenkin vaikeaa Sunnylle, ekaan tarvitsi kaksi käskyä, toisella liikutti takajalkoja. Mielenkiintoista on, että tämä toimii paremmin pitkästä matkasta!

Tiltun treenin aiheena oli nouto ja meidän ongelma siinä on palautusvauhti. Eka näytettiin yksi, jossa Sunny meni kovaa kapulalle, laukkasi osan matkasta ja ravasi lopun takaisin. Palautusasento oli jossain puoliksi mun takana, ööh. Tiltu totesi, että jokin palautuksessa painostaa Sunnya, luultavasti minä seisomassa kohtisuoraan. Kokeiltiin sitten sellaista, että jätän Sunnyn kauemmas mutta itse menen melkein kapulan viereen. Kun Sunny otti kapulan suuhun, sanoin "sivulle", jolloin se jatkoi liikerataansa ja päätyi perusasentoon. Toimi ihan kivasti. Treenataan nyt sitten tätä ja muuten vastakkain oloa esim. lelulla tai kapulaa kanniskellessa.

Vaikka Sunnyn palautukset onkin reippaassa ravissa, niin voisi se laukallakin tuoda. Toikin on kokeessa vähän sellainen turha pistemenetys, varsinkin kun niitä menee muutenkin ;) Pitää myös muistaa harjoitella muiden kapuloilla, kun Sunnyn mielestä toisten koirien kuola on ällöä. Hyvä tapa on unohtaa tai jättää oma kapula kotiin ;)