Eilen oli taas molemmilla koirilla treenit, Lyytillä pentutreenit ja Sunnylla kisanomaiset. Lyytin treenit oli vähän vaisummat kuin viimeksi, paikalla oli 4 muuta pentua (ennätys) ja ilma oli tosi kuuma, mutta kivasti Lyyti silti meni putkea. Uutena juttuna mentiin pari kertaa siivekkeiden välistä, huimaa! :D

Sunnyn kanssa tein voittajan kisatreenit mutta jätin tunarin ja hyppynoudon välistä. Suoritettiin ensimmäisenä koirana, ruokakuppi oli tällä kertaa repussa eikä taskussa. Kokeilin olla virittämättä Sunnya juuri ollenkaan, jospa se ei piippaisi niin kauheasti. Fat chance. Pyysin tyyliin pari kertaa sivulle ja palkkasin pikkupikkuisilla juustonpaloilla. Ja tulos oli, että se inisi melkein koko ajan yksilöliikkeissä :D Paikkamakuussa taisi pari kertaa huokaista ääneen.

Seuraaminen oli ihan kiva, käännökset oikealle ja vasemmalle oli hyviä, yhdessä täyskäännöksessä Sunny vähän jäi, toisessa tuli liian eteen perusasentoon. Ja kerran aivasti, jolloin jäi hetkeksi :p

Liikkeestä istumisessa se istui, jee! Eka kerta kisanomaisissa ;) Liikutti vähän etujalkoja, kun kiersin takaa, pitäisi ehkä joskus treenata tuotakin. Toistaiseksihan oon palkannut vain siitä, että se ylipäätään istuu.

Luoksetulossa tuli kaikki välit tosi reippaalla laukalla ja iloisella ilmeellä :) Seisominen venähti (onpahan tänkin harjoittelu jäänyt aika vähälle), maahan-käskyn kohdalla tuli just joku rähähdys katsomossa ja Sunny reagoi käskyyn hitaasti. Meni kuitenkin eikä tarvinnut toista käskyä.

Sitten oli ruutu. Luulin, että Sunny katsoi oikeaan suuntaan mutta se lähtikin menemään kentän diagonaalia, vähän kohti luoksetulon merkkejä. Huusin nimeltä ja annoin uuden käskyn, sama toisen ja kolmannen kerran. Kolmannella kerralla löysi sitten ruudun takareunalle, jossa annoin maahan-käskyn. Häntä ja pöksykarvat jäi ulkopuolelle ;) Loppuosa ok. Tästä siis 0.

Hyppynoutoa ja tunaria ei tehty, seuraavaksi siis metalli. Tää oli aika kiva, juoksi täysillä kapulalle ja palautti reippaassa ravissa, ehkä aavistuksen vinoon.

Viimeisenä kaket, m-s-m-s-i-s-m, matkaa 10 metriä. Tässä kohdassa näytin käsimerkin taaksepäin ja sanoin että ruoka on tuolla. Sunny ei kyllä nähnyt reppua, joten takapalkan häivytys toimii rautaisesti. Maasta seisomiset oli upeita, ihan hissinä. Seisomasta istumaan meni ekalla käskyllä maahan, tokalla nousi kyllä istumaan. I-s oli ok, seisomisesta meni vähän vinoon maahan. Eli kokonaisuutena pysyi pitkittäissuunnassa ihan paikallaan mutta päätyi vähän vinoon maahanmenojen seurauksena. Tästä vapautin sitten repulle ja kävin antamassa kupin.

Tässä välissä kävin kävelyttämässä Sunnyn ja vein sen autoon. Kun muut oli tehneet, tehtiin Sunnyn kanssa vielä tunaria, 15 kapulaa jonossa noin 5 metrin päässä. Ja oli taas sellainen hoh hoijaa että voi elämä. Sunnyn ilme oli että jee, tääl on tällaisia kapuloita!!! :D Ekalla kierroksella maistoi varmaan kaikkia ja toi väärän, eih. Tokalla kerralla maisteli muutamia mutta toi oman. Että joo, ei siitä sen enempää.

Yhteenveto: Tunari on tunari, se vaatii loputtomasti treeniä. Ruutu tarvii lisävahvistusta ja tänään mietin, että juuri sellaista, ettei mun hajuvana mene sinne. Tajusin nimittäin, että viimeksi Käpylän urheilupuiston treeneissä kun Sunny juoksi myös sivusuuntaan, niin suuntahan oli se, jossa mä olin kävellyt ruutua rakentamaan mennessäni! Myös kotipihalla on hyödyllistä tehdä sellaisia ruokakuppitreenejä, että vien ruudun ja kupin sinne valmiiksi piiloon. Kakejen onnistuminen oli positiivista, nyt on enää kaksi 4-5-kertoimen liikettä, jotka menee pieleen ;)