ATD järkkää nyt syksyllä (kiitos Emmi ja Janina!!!) Jessica Svanljungin kurssin, neljä kertaa kahden viikon välein. Kurssi pidettiin Jessican luona Sipoossa ihanalla nurmikentällä.

Sunnyn kanssa tehtiin seuraamista, ruutua ja sitten lopuksi ryhmässä paikallaolot. Seuraamisessa keskityttiin oikeastaan vain siihen, että piippaaminen vähentyisi. En kyllä oikein tiedä, mitä tapahtui, mutta kyllä se väheni! Ennenkin se on suorilla piipannut vähemmän mutta nyt tehtiin monta suoraa täyskäännöksineen vain parilla pienellä piipillä! Mietittiin, onko väliä sillä, että mä palkkaan käännöksistä aina namilla ja pidemmistä pätkistä leluissa. Tehtiin sitten ihan vain sivulletuloja ja paikallaankäännöksiä niin, että heti tuli lelupalkka. Se tuntui toimivan yllättävän hyvin - Sunny oli meinaan aika yllättynyt :D Täytyy vaan olla tarkkana, kuinka monta kertaa tuota tekee, kun sen taistelutahto on kyllääntyvää sorttia. Mun pitäisi myös itse olla rauhallisempi ja palkata nopeammin hiljaisista käännöksistä. Lisäksi Jessica ehdotti käskyn rauhoittamista: esim. vain alussa sanon "seuraa", muuten vaikkapa "sss". Paikallaankäännöksissä Sunny on toistaiseksi tarvinnut käskyä, muuten jää istumaan nokka väärään suuntaan ;) Tämäkin oikeasti tuntui hiljentävän sitä, hämmentävää!

Ruutua tehtiin kolme toistoa kahdesta eri suunnasta, kaikilla kerroilla oli lätkä eikä Sunny nähnyt ekaa vientiä. Ekalla kerralla musta tuntui, että se katsoi vaan ihan väärään suuntaan ja hermostuksissani kysyin yhä uudelleen että "missä ruutu". Lähettäessä Sunny meni vähän matkaa liikaa vasemmalle viistoon mutta sitten korjasi itse ja meni ruutuun asti. Muilla kerroilla juoksi suoraan. Jessica kommentoi, että ensinnäkin mun pitäisi itse katsoa ruutuun eikä vain tuijottaa koiraa. Toiseksi Sunny hermostuu siitä, että mä käsken sen katsoa ruutua monta kertaa ja rupeaa kattelemaan muualle tai vinkumaan. Tunnistin itseni heti; kokeessa kysyin siltä ainakin kolme kertaa missä ruutu, vaikka se lukitsi sen heti ekalla, mikä aiheutti ihan tautista piippaamista. Meidän aika alkoi olla lopussa, joten ei enää tehty keskikohdan hakemista.

Jessican vinkki paikallaoloon oli namien laittaminen koiran eteen, jotta se keskittyisi niihin eikä piippaamiseen. Ja kyllä, se sanoi ihan vain pari kertaa piip! Olin näkösällä ja kävin palkkaamassa välillä. Luulen, että teen nyt tämän ja Pekan tavan yhdistelmää eli toisaalta pitkiä, tylsiä makuita esim. kotona ja sitten treeneissä käyn välillä palkkaamassa jollain huonolla namilla vähäeleisesti. Tehtiin muuten ekaa kertaa myös paikallaistuminen ryhmässä, oli muuten hyvä paitsi että jossain vaiheessa Sunny roikotti päätään tylsistyneen näköisenä :D

Loppukevennys: Mietin illalla pääni puhki, mitä kaikkia vinkkejä Jessica oikein seuraamiseen antoi. Yöllä näin sitten unta, että oltiin vielä eilisissä treeneissä ja kysyin siltä vielä kerran. Jostain syystä se ei osannut vastata :D Yllättävää, kun kyse on mun muistista :D

Sain videot kokeesta 9.8. koneelle, ovat kyllä aika huonolaatuisia mutta onpahan jotain edes.

Seuraaminen (6,5): http://s678.photobucket.com/albums/vv14 ... IM1165.flv

Liikkeestä istu (7,5): http://s678.photobucket.com/albums/vv14 ... IM1166.flv