Kirjoitan Sunnyn tokotreeneistä oman viestin, kun on vähän hehkutettavaa ;)

Aava-pennun isäntä Jukka Pätynen otti pari viikkoa sitten agitreeneissä Lyytistä pari kuvaa, joita voi katsella täältä http://koirakuvat.kuvat.fi/kuvat/?type=searchtags&exact=1&search=lyyti Kiitos Jukka hienoista kuvista!

Lyyti oli keskiviikkona ekassa match show'ssaan. Kiitos Annalle ketyilemisestä! Kun tultiin paikalle, Lyyti katsoi että hitto, 80 leikkikaveria :kapa: Kun tajusi, ettei pääse moikkailemaan koiria, se oli ihan nätisti meidän kanssa nurtsilla, vähän piippaili ja ryömi tapansa mukaan sen verran, mitä hihna antoi myöten. Ennen kehää koetin juosta sen kanssa vähän, mikä oli hankalaa, kun se haki koko ajan oikealle puolelle. Kehässä sen sijaan se käyttäytyi kuin näyttelykoira :mrgreen: Seisoi enemmän kuin kolme sekuntia kerrallaan, ei ihmetellyt tuomarin kopelointia ja juoksikin hienosti vasemmalla puolella. Laukkasi ehkä välillä pari askelta, mutta samapa tuo. Loppukehässä oli kymmenen koiran välissä ja siinä seisoi, ei yrittänytkään mennä muiden luo. Lyyti on kyllä ihmeellinen, kun se tajuaa, mitä missäkin ollaan tekemässä tosi helposti. Tuomari ei valitettavasti arvostanut pikkukettua, joten saatiin sininen nauha eikä sijoitettu.

Eilen oli sitten Lyytin agitreenit. Paikalla oli ensin meidän lisäksi kolme muuta, mutta kahden piti lähteä aiemmin, joten puoli tuntia treenattiin kahdestaan Helin ja Jymy-russelin kanssa. Aluksi tehtiin kolmen hypyn (ilman rimoja) suoralla eteenmenoa, kivasti toimi. Sitten yhdellä hypyllä speedbumpeilla hyppytekniikkaa. Väli oli 6 jalkaa, joka näytti tosi pitkältä, luulin ettei Lyyti voi päästä siitä in-and-out-loikalla. Mutta niin se vaan loikkasi, joka kerta!

Loppupuolella tehtiin U:n muotoista hyppy-putki-hyppy-juttua, ilman rimoja tietysti. Tein sekä yksittäisinä että kaksi peräkkäin että kolme peräkkäin - ja tää oli eka kerta, kun Lyyti teki kolmea estettä peräkkäin :D Ekan kerran se selvästi kaipasi ekan hypyn jälkeen palkkaa mutta jatkoi sitten. Ykköshypyn otin kutsumalla; kerran lähti tulemaan ennen aikojaan eli pitäisi tarpeeksi muistaa palkata odottamisesta.

Nyt ekan kerran Lyyti tuntui hiffaavan siivekkeiden välistä menemistä, vaikka mä olisin suht paikallanikin. Tein sellaistakin, että sanoin "hop" ja heitin namin siivekkeiden välistä. Tämä toimi hyvin kunnes selvisi ongelma: Lyyti rupeaa nuuskimaan esteiden jälkeen maata. Eli on parempi palkata joko lelulla tai sitten selvästi erottuvalla namikupilla. Onneksi se jaksaa aika pitkään repiä lelua, pitää varmaan harkita sitä, että palkkaisi melkein pelkästään sillä.