Jaa, vieläköhän mä muistan mitä torstaina tehtiin... Lyytin treenit alkoi sillä, että huomasin unohtaneeni sen namit kotiin. Treenattiin sitten reilu puoli tuntia pelkällä lelulla, onni on taistelutahtoinen pikkukatti. Tehtiin kahta pätkää, ekassa oli hyppy - suora putki - hyppy. Siinä pyörittiin ja irrottiin jne. Toinen oli kolme hyppyä kaarella ja L:n muotoinen putki. Ja Lyyti teki ennätyksensä: 5 estettä peräkkäin! :D Meni kaarta tosi asiallisesti, ei juuri kysellytkään, hophop vaan. Se näytti jo ihan agilityltä. Lopuksi otin vielä ekaa suoraa kutsumalla, jotta saatiin vielä tunnin lopuksi hyvät vauhdit. Heli piti kiinni ja mä menin toiseen päähän.

Agilitytaitojen lisäksi Lyyti on viikon sisällä esittänyt karkailutaitoja. Se on avannut takaportin, mennyt etuportin alta ja löytänyt aidasta pari aukkoa. Nyt takaportin hakaa on vahvistettu, etuportin alla on kiviä ja iskä vietti päivän korjaillen aitaa. Lyyti oli mennyt katsomaan korjauksen jälkeen, et hitto, pappa pilaa kaiken hauskan. Limingantie on hiljainen tie mutta kyllä siinäkin autoja kulkee, joten ois paree pysytellä aidan sisäpuolella - jos haluaa pysyä hengissä.

Sunny ei ole ontunut reiluun viikkoon ja nyt on liikkunut tosi puhtaasti ja rennosti. Saatiin Apexista Cartrophen-kuuri, josta eka piikki on pistetty. Se on kyllä aina yhtä jännittävää... Tokossa otettiin vielä rauhallisesti. Paikkamakuu oli n. 3 min, nami edessä ja mä katselin ovenraosta, hiljainen oli. Seuraamista tehtiin aika paljon, tavoitteena hiljaiset pätkät. Suorat ja liikkeessä käännökset menee jo aika kivasti. Paikallaankäännöksissä piip pääsee ilmoille vielä usein. Liikkeellelähtöihin kokeilin lopputunnista sellaista, että kuiskasin seuraa-käskyn. Sillä saatiin monta hiljaista lähtöä - täytyy jatkojalostaa ideaa.

Sitten tehtiin liikkeestä istumisia, jotka meni hyvin. Ruutua tehtiin kaks kertaa lyhyellä matkalla, kun ei oo moneen viikkoon tehty kertaakaan. Ekan kerran vein lätkän sinne Sunnyn nähden, toka kerta oli tyhjä. Tyyppi vähän innostui :o) Näiden lisäksi tehtiin kaukojen seisomasta istumista eripituisilta matkoilta, tavoitteena takajalat paikallaan, onnistui.

Tässä vaiheessa Tiltu tuli ja keskusteltiin ruudusta. Sunny nukkui mun jaloissa, ei piipannut yhtään tai mitään. Ruutua ei sitten tehty enempää, kun lihakset oli kylmät. Sen sijaan käytin rauhallisen mielentilan hyväkseni ja tehtiin tunaria. Matka oli ihan lyhyt, kapuloita n. 10 epämääräisessä muodostelmassa mutta Janina vei kapulat. Ekalla kerralla oma nousi tosi varmasti. Näin se toimii, kun koira on just herätetty :D Mutta eipä se (toivottavasti) ikinä ole puoliunessa kokeessa. Tokalla kerralla pidin epähuomiossa omaa (uusi) kädessä ihan tosi lyhyen aikaa. Etsimiseen meni paljon kauemmin, Sunny maistoi omaa pari kertaa mutta joutui tarkistamaan muita välillä. Toi kuitenkin oikean maistelematta muita. No niin, tulipa sitten huomattua virhe omassa treenaamisessa: käytän samoja kapuloita omina eli ne haisee paljon voimakkaammin. Aikaisemmin oon luullut, ettei se vaikuta Sunnyyn mutta vaikuttaapa kuitenkin. Viimeisenä liikkeenä tehtiin kakeista m-s-i, joka meni kerrankin täydellisesti, joten vapautin siitä.