On aika osuva kuvaus meidän torstain treeneistä, kesäkauden viimeisistä. Molemmat tytöt oli ihan pöpipäitä, onneksi hyvällä tavalla. Lyyti ensimmäistä kertaa kiljui suunnilleen koko ajan agilitytreeneissä. Leluun ampui kiinni "melkein" oli suoraan mun käteen. Tuloksena hieno mustelma ja pari haavaa. Muuten tehtiin normijuttuja mutta ekaa kertaa tehtiin pussia. Ei laitettu kangasta ihan maahan, mutta aika pienellä se jo oli eikä vauhti hidastunut yhtään. Ei varmaan tuu ongelmaa tästä(kään) ;) Lisäksi tehtiin parin askeleen seuraamisia, maahanmenoja norsuäänellä ja esteen takana odottamista. Kesän "tavoitteena" oli saada Lyyti innostumaan agista ja oppimaan putki, voi sanoa, että tavoitteet täyttyivät ja ylittyivät aika reippaasti.

Sitten ajettiin Konalaan ja käytiin eka lämmittelylenkillä. Sunny osoitti jo tässä vaiheessa, että energiaa ois: se kiskoi hihnassa koko matkan ja heti vapaaksi päästyään alkoi leikkiä :) (ja sivuhuomautuksena, ei ollut kipeä sen jälkeen).  Vuorossa oli kisanomaiset treenit ja meno oli taas sellaista että hoh hoijaa. Noh, ainakin koiralla on kivaa. Seuraaminen oli suurimmaksi osaksi ihan ok paitsi että piippaus oli taas ihan mahdotonta. Lisäksi Sunny selvästi häiriintyi siitä, kun seuruutettiin agilitypöydän, tokohypyn ja merkkien vierestä. Oltiin ladattu kehä tarkoituksella täyteen häiriöitä, esim. puomi oli pitkittäin melkein keskellä. Oheismateriaalin vieressä seuraaminen meni onnettomaksi. Liikkeestä istumisen meni maahan, tää tuntuu nyt olevan soutaa-huopaa-liike. Ehkä tuossa viretilassa se yliyrittää ja ehdottaa maahanmenoa, kun ei malta kuunnella.

Luoksetulossa lähti sellaista vauhtia, että stoppi ois ollut aika utopistista. Pysähtyi kyllä mutta viiveellä. Maahanmeno oli yllättävän hyvä ja vauhti pysyi yhtä hyvänä loppuun asti. Ruudun tuntui bongaavan, mutta meni sitten "toiseen ruutuun", joka muodostui kahdesta ruutumerkistä, kahdesta luoksetulomerkistä ja kehänauhasta. Toisella käskyllä meni takamerkille ja potkaisi sen samalla kumoon... Kolmannella käskyllä sain ruutuun ja siellä maahan. Loppuosassahan meillä "ei ole ongelmia" mutta torstaina sitten rakas koirani keksi soveltaa ja tuli pomppimaan mun eteen :D Sillä oli oikeesti aika hauskaa. Tehtiin ruutu vielä uudestaan, nyt taisi mennä tokalla käskyllä sisään. Loppuosa oli samanlainen esitys.

Hyppynouto ja metalli olivat ihan ok. Tunnari tehtiin vasta muiden liikkeiden jälkeen. Kaukot oli oikeestaan aika jees, pikkuisen kääntyi viistosti mutta ei liikkunut eteenpäin. Tästä sai sitten ruoan, sit lenkille ja autoon. Toisessa erässä tehtiin paikallamakuu, kokeilin olla jättämättä namia sen eteen. Tein valenaminheiton ja sanoin "ei ota". Toimi, ei piipannut juuri ollenkaan. Lopuksi vielä kaksi tunaria, maistoi pikkuisen kahta, vaikka olikin jo rauhoittunut.

Täytyy varmaan kokeilla sellaista, että treenaan sen kanssa vähän ennen kehään menoa. Ihanaa tehä hommia, kun se on niin innokas mutta tuosta piippaamisesta ei tuu yhtään mitään. Ja kisatilanteessa se jotenkin tuntuu ryöstäytyvän käsistä.