Juup, treenailtu on. Sunnylla on lauantaina tokokoe, joten on vähän yritetty löytää sopivaa virettä. Siis ei niin korkeaa kuin esim. viime torstain kisamaisissa. Menestys ei ole ollut huimaa.

Maanantaina oli viimeinen kerta Jessican treenejä, tällä kertaa oltiin uudessa paikassa, hiekkapohjaisella ratsastuskentällä. Tehtiin ensin voittajan alkuliikkeet palkatta. Mun piti purkaa sen energiaa ennen "kehään" menoa mutta olin katsonut edellisen jäljellä olevan ajan väärin ja mentiin suoraan lämmittelylenkiltä liikkeitä tekemään. Ja huh heijaa meno oli taas sellaista. Seuraaminen oli ihan kauheeta sähläystä. Sunny piippasi melkein koko ajan, kerran haukkui oikein kunnolla (mistä mä myös komensin kunnolla) eikä itse seuraaminenkaan ollut kovin tarkkaa. Liikkeestä istuminen meni ihan kivasti, istui ilman vartaloapua mutta toki piippasi.

Luoksetulossa pysähdysmerkistä Sunny veti korvat linttaan ja lisäsi vauhtia :D Maahan meni sentäs ihan kivasti ja oli sitten niin pätevän näköinen että... Viimeisenä ruutu, joka yllättäen oli upea, joten annoin siitä loppupalkan. Löysi ruudun katseellaan yhdestä vihjeestä, juoksi täysillä ja kerralla sisään, ei nyt ihan geometrisen keskelle mutta kuitenkin. Tämän jälkeen otettiin yksittäisiä liikkeitä. Ensin luoksetuloa sattuneesta syystä. Ekalla kerralla ei taaskaan meinannut pysähtyä, sanoin ettei kelpaa, johon Sunny sanoi vastalauseensa, johon mä sanoin että toi ei ainakaan kelpaa. Sit otettiin uudestaan ja johan pysähtyi :D Kiva kun se alkaa toimia paremmin huomautuksista. Sitten vielä suoraan heitosta palkka ja yksi suora, korvat alkoi löytyä. Loppuun otettiin vielä noutoja ja seuraamista, ihan ok.

Jessica teki mielenkiintoisen ja tärkeän huomion. Kun mä hermoilen, mä tuijotan koiraa enkä vaadi siltä. Esim. kun siirrytään liikkeiden välissä, mä melkein maanittelen (tules tänne, mennään nyt jne) ja katon koiraa. Sitten kun sanoin reippaasti vain "seuraa", niin koira tuli mukana tosi täsmällisesti. Myös viimeinen varsinainen seuraamispätkä meni paljon hiljaisemmin, kun en tuijottanut koiraa. Näitähän siis en ole tehnyt tietoisesti. Eli pitää käskeä ja vaatia, olla tiukka ja johdonmukainen, ja tietysti sitten palkata kunnolla ja olla vilpittömän iloinen oikeasta suorituksesta. En oo pitänyt itseäni lässyttäjänä, nolottaa huomata, kuinka paljon tuollainen vaikutti koiraan :o

Keskiviikkona käytiin keskenämme tekemässä pikatreenit Malminkartanossa. Tein ensin liikkeitä yksitellen, sitten kokonaisina mutta palkkasin välissä. Tarkkuus oli huomattavasti parempi, joskaan vire ei ihan niin korkea. Lopussa ruutuun mennessä bongasi jonkun lapun matkalla ja luuli sitä namialustaksi. Toisesta käskystä meni ruutuun, sivusta sisään ja itse hiippaili keskelle. On se jotain oppinut!

Malminkartanosta ajettiin Myyrämäkeen terapiaan. Sunny oli ihan ok kunnossa, kyljet taas jumissa ja vasenta puolta yritti aluksi jemmata. Lyyti nukkui Sunnyn käsittelyn ajan, minkä jälkeen Anna kävi senkin läpi. Eipä siinä juuri mitään jumeja ollut, sen sijaan lihasmassaa oli tarpeeksi. Hidasta kävelyä, kylkitaivutteluja, ristikkäisseisomisia ym jumpiksi ja hyppytekniikkaa agilityssa. Kunpa se vain pysyisi kunnossa.

Illalla vielä hakutreeneihin. Ensimmäinen tunti meni siihen, kun yritettiin löytää vapaa metsä... Lyyti pääsi hommiin ekana, sille taisi olla 4-5 maalimiestä suht näkösällä. Hyvin se sai taas hommasta kiinni ja lähti aina käskystä menemään. Yllättäen tosiaan vasta käskystä eli oli akalta tulot hallinnassa, vaikka olikin vapaana. Lopuksi se oli ihan huolestunut, kun hänen etsimänsä ihmiset jäi metsään :D