Huh, tulipas reissattua. Eilen lähdettiin puoli kolmen aikaan tokotreeneihin, tällä kertaa junalla. Ehdittiin vähän myöhässä, kun tuli pikkuisen kierrettyä asemalta hallille, autokansalaisuus on vaarallista! Treeneissä tehtiin perusasentoja, hyppyä ja seisomista. Kun koira tulee mun edestä sivulle, teen ihan liian ison käsiavun. Sanna-kouluttajan piti oikein kädestä pitäen opastaa mua vain kääntämään kättä ranteesta, olipas vaikeeta :D Muuten meni ihan kivasti, tehtiin myös parin askeleen seuraamisia jne.

Hyppyä Lyyti teki ihan ensimmäistä kertaa. Treenattiin pelkkää irtoamista, esteen takana oli namikuppi. Ekalla kerralla Lyyti kiersi esteen, joten otettiin lähempää. Siitä meni tosi hyvin, ei tarvinnut mitään käsiapuja jne. Tässä välissä käytiin vähän riehumassa hallin toisessa päässä, Lyyti alkoi taas tarjota maahanmenoja, kun otin lelun taskusta... Mut nyt saatiin otettua myös seuraamista lelulla. Välillä meno yltyi ja Lyyti makasi mun edessä haukkuen mutta onneksi sen kierroksia pystyy laskemaan oikeaan viretilaan hyvin helposti. Lopuksi tehtiin vielä seisomista, jota ei ollakaan pitkään aikaan tehty. Yllättäen Lyyti muisti tämän jutun ja seisoi aika pitkään paikallaan, kesti mun muutaman askeleen liikkumisen jne. Hyvä penska!

Treeneistä mentiin taas Malminkartanon juna-asemalle, sieltä junailtiin Pasilaan, jossa vaihdettiin Jyväskylän-junaan. Lyytillä oli siis eilen eka kerta junassa. Lähijunissa oli tosi ahdasta mutta kun päästiin tonne kaukojunaan ja oli tilaa, niin ei mennyt montaa minuuttia, ennen kuin Lyyti nukahti. Tampereelta tuli kyytiin nuori lapinkoiralikka, joka olisi halunnut leikkiä, mutta Lyyti vain nukkui. Väsymys on vakava asia. Jyväskylässä sitten Lyytin Kita-iskän ja Rilla-siskon omistajat Saara ja Ida olivat meitä vastassa ja sieltä ajeltiin "Surkeenjärven matkailutilalle".

Aamulla ajeltiin sitten taas Jyväskylään lappalaisten erkkariin. Lyyti osallistui ekaa ja vikaa kertaa pentuluokkaan, jossa isoja tyttölapsia oli Lyytin lisäksi viisi. Lyyti seisoi ihan nätisti ja juoksi tosi kovaa, olihan Rilla edellä :D Tuomarin (Tanya Ahlman-Stockmari) kopelointi meni hyvin paitsi että Lyyti hätkähti häntään koskemista! Kaikilla muilla pennuilla oli kyllä isompi pää kuin Lyytillä, toi alkaa olla jo yleinen vitsi toi meidän pikkupentu. Yllätys oli siis aika suuri, kun tuomari sijoittikin Lyytin ensimmäiseksi ja antoi KP:n! Parhaaksi narttupennuksi valittiin pikkupentuluokan voittaja, sillä oli parempi pää jo nyt ;-) Rilla sijoittui neljänneksi ja Urho-veli poikapennuissa toiseksi, onnea! Meidän pikku näyttelypiskit :D

Takaisin päästiin Jennin ja Robinin kyydissä (kiitos!!) Korsoon asti ja sieltä taas lähijunalla Pasilaan. Lyyti nukahti saman tien, kun päästiin junaan, autossakin välillä kävi jopa makaamaan. Tässä Lyytin arvostelu:

"Oikean rotutyypin omaava narttu. Kaunisilmeinen pää jossa alaleuka voisi olla voimakkaampi. Riittävä raajaluusto. Hyvinrakentunut etuosa. Tänään hieman hoikassa kunnossa. Hyvinrakentunut takaosa. Oikeanlaatuinen karvapeite. Hyvä luonne. Hyvä häntä liikkeessä. Liikkuu hyvin sivulta. Oikea ylälinja liikkeessä."