Kylläpä oli helpottavat agitreenit maanantaina. Kaiken tuon sunnuntaisen kriiseilykirjoituksen jälkeen ;-) Vedin ensin mölliryhmän treenit 17-18, Lyyti odotti sen aikaa autossa. Sitten kävin Lyytin kanssa verkkalenkillä, jonka jälkeen mentiin halliin. Hallissa ei juurikaan tehty yhtään mitään ennen omaa vuoroa. Tämä kerta oli ohjattu kerta eli Helenan valvovan silmän alla saatiin tehdä hommia. Ratapiirros (copyright Helena Tiainen):

Tehtiin siis pyöreillä numeroilla merkitty rata. Aloitin Lyytin kanssa lyhyistä pätkistä, ensin vain jätin sen kahden ekan esteen päähän ja kutsuin. Kovaa tuli ja suoraan leluun kiinni, tästä alkoi mun rentoutuminen :D:D:D Sen jälkeen otettiin esteet 3-5; ekalla kerralla Lyyti meni hyppyjen ohi suoraan putkeen, jonka jälkeen palkkasin taas. Ihan turha ois tollaisesta jättää palkkaamatta tai edes näyttää pettyneeltä - ei Lyyti tahallaan tee väärin, joko se ei osannut lukea mun ohjausta tai sitten mä ohjasin väärin. Seuraavalla toistolla onnistui. Sitten tehtiin viiden pätkissä eli ensin 1-5 ja sitten 5-10, nääkin meni ihan ok. Vasta viimeinen kierros, jolla tehtiin kaikki 10 estettä, oli Lyytille jo liikaa, jossain kutosen kohdalla vauhti putosi pois. No, eipä se oo ikinä viittä estettä enempää tehnytkään kerrallaan. Muuten oli kyllä ihan huippu pentu, yhtä nopea ja innokas kuin ennen juoksujakin. Lopuksi tehtiin vähän keinua, samanlailla meni kuin viimeksikin. Helena näytti myös, miten bang-leikit kantsii aloittaa, täytyy katsoa sitä seuraavalla viikolla

Tosi opettavaiset treenit mulle itselle. Maltoin myös palkata pelkällä lelulla, mikä on ehdottomasti paras ratkaisu. Pari kertaa lähtöjätön hetkellä joku koira haukkui tai muuten metelöi hallin toisessa päässä ja Lyyti häiriintyi siitä, näihin totesin vaan että "ei haittaa, odota siinä", se toimi. On vähän hallitsemista omissa äänensävyissä noissa tilanteissa. Sunny katsoisi heti, että kuka haastaa riitaa, pitäiskö mennä poliisiksi ja sitä pitäisi kieltää ja käskeä odottamaan tiukasti. Lyytillä taas kaikki äänensävyn tiukkuudet vähentäisi vauhtia, mikä ei agilityssä ihan ole tavoitteena ;-) Lyyti tarvitsee lyhyitä pätkiä, paljon palkkaa, paljon kannustusta oma-aloitteisuuteen (vääristäkin esteistä palkka) ja itsevarmuuteen (irtoamista) ja vähän hallintaa - eihän se edes yritä karkailla! Mitä enemmän mä yritän hallita ja rajoittaa sitä, sitä enemmän se hidastuu. Siinä on sisäänrakennettu into ja vauhti, kunhan mä en vaan tietämättäni sammuta sitä.