Ohoh, menipäs taas viikko ilman maanantairaporttia. Ehdin sentään ennen seuraavia treenejä ;)

Lyytillä oli agitreenit, paikalla oli meidän lisäksi kaksi koiraa. Yritin tehdä tosi lyhyttä pätkää kunnolla palkaten. Aluksi neljä hyppyä ympyrällä, tehtiin 2-4 pätkissä, meni ihan ok vaikka pientä varovaisuutta oli edelleen Lyytin menossa. Sitten yritettiin tehdä kahden putken ja kahden hypyn soikiota mutta siitä ei taas tullutkaan mitään, Lyytiä ahdisti taas. Tässä välissä oli molemmat treenikaverit (koirat siis) käyneet moikkaamassa Lyytiä - hitto kun se tuntuu ottavan niin hirveästi painetta tosta, vaikka nyt en edes sanonut mitään ja yritin pysyä tosi rauhallisena. Sattumoisin molemmat kaverit meni ulos käymään hetkeksi ja me jäätiin halliin kaksistaan. Edelleen Lyyti oli ahdistuneen oloinen, haisteli maata jne mutta sitten sain sen heräämään ja jopa sanomaan hau välillä! (innostuksen merkki) Itse harjoitusta (putkeen irtoaminen) ei tehty mutta saatiinpahan nopeita pätkiä ja varsinkin fiilis kohdilleen! Lopuksi tehtiin vielä keinua bang-tyyliin eli keinun alastulo oli n. 20-30 cm korkeudessa ja Lyytin piti hypätä siihen, rämäyttää keino ja pysähtyä etutassut maahan. Tällaiset jutut se tajuaa kyllä ihan heti eikä tässä ollut mitään ongelmia, joten tehtiinkin monta toistoa.

Sunnylla oli kisanomaiset treenit, joissa tällä kertaa oli tuomarikin, Pirkko Bellaoui. Mä kokeilin tällä kertaa sellaista, että Sunny oli saanut ruoan 2 tuntia ennen treenejä eikä mulla ollut ruokakuppia sille mukana. Ihan ok ratkaisu, vähän vähemmän oli piippaamista, mutta vauhtia oli myös vähän vähemmän.

Seuraaminen tehtiin vähän sovellettuna - paikallakäännöksiä ei tehty ollenkaan, liikkeelle lähdin ensin itse ja sitten vasta otin koiran mukaan ja palkkasin hiljaisista pysähdyksistä. Ja oli aika hiljaista! Vain käännöksissä tuli se yksi piip mutta muuten ei juurikaan. Jee, edistystä :D Istumisessa Sunny jäi seisomaan, sama toisella yrityksellä. Hoh hoijaa, johan me viikon verran tehtiinkin idariviritystä... Täytyy varmaan jättää toi idari kuitenkin vielä ja tehdä pelkkää istumista niin kauan kuin ollaan voittajassa. 

Luoksetulo oli ihan ok, ihan kohtuulliset pysähdyksetkin. Ruutu oli aika hauska, matkalla oli kaksi merkkiä, joiden luona Sunny kävi mutta jatkoi itsenäisesti (joskin ravissa) matkaa, tyyliin: "Onks se tässä, ei, onks se tässä, eeeii, tossa se on!" Joku urpo vaan pysäytti sen liian aikaisin ja se meni maahan tassu reunanarun yli. Loppu oli ihan hyvä. Ohjaajalle malttia! Hyppynoudossa roikotti kapulaa tosi epämääräisesti ja toi ravissa, metallia piti hyvin ja toi ravissa, molemmissa ihan ok loppuasennot. Tunnarissa pysyi järki päässä, aukoi suuta väärän kohdalla mutta toi oman varmasti eikä maistanut vääriä, jes. Kakeissa tais tulla kaikki vaihdot yhdellä käskyllä mutta vähän liikkui eteenpäin ja inisi taas ihan hirveesti. Tänään on vapaatreenit hallissa, tarkoituksena tehdä muutamia juttuja noiden korjaamiseksi, katotaan kuin äijän käy.

Pitkästä aikaa oon opettanut Sunnylle uutta temppua, nimittäin peruuttamista. Vanha koira oppii uusia temppuja hitaammin. Toisella treenikerralla oikein näki kun päässä raksutti, että mitä mun nyt pitikään tehdä ja sitten se otti askeleen taaksepäin :D Sunny on niin liikkis <3 Lyyti taas on ensimmäistä kertaa tällä viikolla saanut kopin heitetystä namista. Tähän asti nami on aina pudonnut sen nenään ja siitä lattialle. Oli suuri päivä, kun pentu otti kopin! :D