Tänään oli pitkästä aikaa molempien treenit. Olipahan rentouttavaa olla muutama tunti ajattelematta kandintyötä! (deadline huomenna)

Ensin siis Lyytin agi. Tehtiin samaa rataa kuin 30.11. Helenan treeneissä. Tehtiin ensin aika pienissä pätkissä mut lopulta meni koko 10 estettäkin, jee. Lyyti oli varsinkin aluks tosi vauhdikas, myöhästyin parissa kohdassa aika railakkaasti. Oman sijoittumisen parantaminen paransi koiran suoritusta aika roimasti ;-) Treenattiin pätkää mun mielestä tosi kauan, olin lopuks ite jo ihan puhki. Lyyti jaksoi kuitenkin kivasti. Yksittäisillä tehtiin vähän välistävetoja ja kiertoja, joihin oli kuitenkin vaikea keskittyä. Ehkä helpottaisi, jos ois edes yksi este ennen. Keinua tehtiin samaan tapaan kuin viimeks eli isolta pöydältä maahan. Lyyti meni tosi varmasti ja reippaasti, joten ens kerralla varmaan laitetaan vain pikkupöytä alle.

Sunnylla oli kisanomaiset mutta kun ei olla treenattu yhtään, niin palkkasin välissä. Tehtiin liikkeet sekoitetussa järjestyksessä, alun perin piti tehdä kahdessa osassa mutta sitten en jaksanutkaan. Kehää rakentaessani Sunny oli vapaana ja etsi hallista pudonneita nameja (pysyi lämpimänä kun liikkui koko ajan) mutta kun ruvettiin tekemään, se oli hyvin mukana. Aloitettiin luoksetulolla. Oon taas kerran vaihtanut käskysanan sanaan "paikka" ja tuntuu toimivan tosi hyvin. Se on helpompi huutaa kuin "ylös". Ensin palkkasin seisomisesta, sitten otettiin koko liike. Ihan hyvät pysähdykset.

Ruutu olikin sitten ihan murheenkryyni. Sunny lähti hyvin ja juoksi ruudulle muttei millään löytänyt sinne. Kehänauha oli ihan ruutunauhan takana ja toisella puolella oli luoksetulomerkit, joten ruutu oli vaikee hahmottaa. Jotenkin tuntuu, että Sunnya alkoi myös ahdistaa muutaman toiston jälkeen ja se hiippaili ruudun reunoilla tosi epävarman näköisenä. Lopulta sain sen menemään jotenkin ruutuun ja palkkasin siitä. Tähän nyt tehokuuri ja varmaan palataan namialustaan joksikin aikaa. Tehtiin loppuosa erikseen, se meni tosi hyvin. Ruudun toistojen välissä tehtiin liikkeestä istuminen, joka oli hyvä.

Seuraamisessa ei tehty paikallakäännöksiä tai askelsiirtymiä ja lähdin taas liikkeelle vähän ennen koiraa. Piippasi vähän mutta paljon vähemmän kuin joskus ja meni pitkiä pätkiä ihan hiljaa. Eli on tässä sentään jotain edistystä. Tän jälkeen kaket, jätin neljä namia Sunnyn ympärille. Pysyi kokonaisuutena aika paikallaan, oisko istumisesta seisomaan mennyt etujalat paikallaan ja vastaavasti seisomasta maahan tullut vähän eteenpäin. Sitten oltiin sopivan rauhallisessa mielentilassa tunnaria varten. Välimatka oli ehkä joku 4-5 metriä ja mä syöttelin Sunnya odotellessa. Toi tuntuu todella auttavan, se ei saa kerättyä sellaisia kierroksia kuin silloin, kun katsoo kapuloiden vientiä. Haisteli tosi skarpisti ja toi oman varmasti. Eria asia on tietty se, miten sen saa kokeessa noutojen jälkeen rauhoittumaan :D

Lopuksi sitten vielä noudot. Puukapulalla tehtiin tasamaalla, metalli oli lämmitetty. Innostin ruokakupilla oikein kunnolla ja puukapulan palautti tosi hienosti laukassa, tästä sai puolet ruoasta. Metallin otti hyvin suuhun mut palautti ravissa. Otin sitten vielä metallikapulan palautuksen erikseen, nyt laukkasi melkein koko matkan ja sai siitä lopun ruoan. Jatkossa vain yksi nouto ja siitä palkka! Ruutu laitetaan nyt tehotreeniin, muuten toistoja ja toistoja.