Tänään oli Lyytin ohjatut tokoreenit, joissa tehtiin paikallaoloa, seuraamisen käännöksiä, kaukoja ja luoksetuloa. Karvalelu hajosi viiteen osaan heti kättelyssä. Saakohan sitä enää korjattua karhunlangallakaan... Yhyy, Lyytin lempparilelu! Viimeksi paikallaolossa Lyyti aina vaihtoi asentoa, kun menin palkkaamaan. Nyt vaihdettiin tyyliä niin, että kehuin äänellä sen maatessa ja sitten vapautuksesta se sai tulla hakemaan multa namin. Toimi oikein hyvin ja asento oli hyvä koko ajan. Seuraamisen käännöksiä tehtiin vain paikallaan. Vasemmalle menee jo jotenkin, oikealle on vielä ihan hakusessa. Huonoimmillaan oli silloin, kun mulla oli namia kädessä, joka oli ties missä. Eli pitää tehdä joko imuttamalla tai sitten namit taskussa!

Kaukoissa istu-maahan-istu menee aika kivasti niin, että seison tyyliin 30 cm päässä. Sen enempää etäisyyttä ei tarvii ollakaan vielä. Aluksi Lyyti teki turhan rauhallisesti mutta lelun kanssa sain tosi skarppeja vaihtoja kuitenkin ilman sähläämistä. Seisominen on tosi vaikeeta, koska Lyytillä ei ole oikein takajalkojen käyttö hallussa. Tehdään nyt siis erityisen paljon takajalkatreeniä ja sitten jatketaan tästä asiasta. Iida teki erittäin tarpeellisen muistutuksen tässä kohdassa. Sanoi, että ensin tehdään tekniikka ja sitten vasta vauhti eli alussa saa ja pitääkin olla rauhallinen. Tää on mulle tosi vaikeeta, koska mulla on suorastaan pakonomainen tarve saada koirat tekemään asioita vauhdikkaasti. Luoksetuloja ehdittiin vain yksi. Pitkä matka, Iida piti kiinni, kutsuin vain nimellä ja näytin lelun, kun Lyyti oli ehkä 3 m päässä musta. Täysillä tuli. Lopuksi tehtiin vielä luoksetulossa odottamista voimakkaassa häiriössä - muut kutsuivat koiriaan luokse, leikkivät yms. Lyyti pysyi tosi hienosti, mutta en ottanut riskejä vaan pysyin 1-3 metrin päässä.

Kotona treenasin Lyytin kanssa peruuttamista, oiskos tokaa kertaa. Ei se oo niin tyhmä kuin mitä se esittää :D Tosi hienosti rupesi tarjoamaan peruuttamista, vaikka välillä kokeili toki maahanmenoa ja myös tassulla läppäämistä (jota se ei oikeasti osaa). Ottaa tosi söpösti pikkupikkuaskelia, kun taas esim. Sunny sählää jalkojensa kanssa tosi voimakkaasti. Näkyy koirien ero tollaisessakin :p