Meidän pentu on nyt sitten vuoden ikäinen. Uskomatonta. Toisaalta tuntuu, että se on ollut meillä aina, mutta vastahan se tuli. Onnea rakas Lyyti <3

Maanantain treeneistä en olekaan vielä raportoinut. Helena oli tällä kertaa kouluttamassa ja tehnyt meille pitkän radan, josta tällä kertaa tehtiin alkua:

Aloitettiin esteillä 1-5. Ekalla kerralla Lyyti tuli 2-3 esteiden välistä, tokalla otin tarkemmin tuon kohdan mutta meinasin törmätä esteeseen 4. Sit kun päästiin ne 4, niin Lyyti tuli putkesta takaisin :D Eli aika hyvin onnistuttiin sähläämään. Muuten takaaleikkaukset putkella menee hyvin, mutta just tolla putkella (musta) ei jostain syystä onnistunut. Sitten otettiin esteet 5-8. Välistävedossa ei ole ongelmaa mutta jotenkin Lyytille on vaikeet tollaiset keskellä hallia poikittain olevat esteet, joille sen pitäis irrota. Ens viikolla tehdäänkin sit paljon just tota kohtaa.

Itsenäisinä tehtiin putkea ja keinua. Putkea ensin lähetellen ja takaaleikaten, ei ongelmaa. Sitten kiersin putken ulkokautta ja tällöin Lyyti kääntyi aina väärään suuntaan, vaikka yritin pitää meteliä. Tämä siis myös tehotreeniin, koska sama ilmiö on takaaleikkauksessa hypyillä. Keinu meni mallikkaasti isolta pöydältä maahan, joten ens kerralla tehdään maasta pikkupöydälle.

Kotona viikon mittaan ollaan Lyytin kanssa tehty pikkujuttuja. Keskiviikkona leikittiin pihalla, kun äiti tuli kotiin. Lyyti juoksi vähän matkaa vastaan mutta sitten muisti, että mullahan on karvalelu ja vaihtoi äidin karvaleluun :D Pointti oli se, että tehtiin luoksetuloa kolmessa pätkässä eli odottamista, vauhtiluoksetuloa ja sitten lyhyemmältä matkalta suoraan sivulletuloa. Viimeisessä huusin vain "Lyyti" ja sitten sen ollessa lähempänä "sivu". Oikein näki kun pentu mietti, että olikos se näin - ja tuli sivulle :D Aika liikkis kaveri.

Sunnylla katkesi kynsi ilmeisesti Purinan teräsportaista sunnuntaina. On tässä vähän tullut ruoskittua omaa tyhmyyttä... Pidettiin tassusidettä muutama päivä mutta nyt kynnen pää on aika kova, joskin edelleen punainen (kynnen "liha" näkyy siis). Epätasaisella vähän aristaa tassua ja riehua ei oo annettu. Lyytin on tosin vähän vaikea ymmärtää tätä :D Sunnyn kanssa on harjoiteltu sisällä maahanmenoa taaksepäin eli etujalat paikallaan, josko vaikka joskus saataisiin ruutu pelastettua sillä. Tai kaket ois vähän siistimmät. Sunny on tosi hauska, kun se tarjoaa kaikkia viimeisimpiä temppuja eli aina ensin peruuttaa, sitten yrittää läpätä tassulla jotain, sitten miettii vähän ja menee maahan. Vanhakin koira oppii, joskin hitaammin :p

Oon tässä viikon mittaan miettinyt paljon viime sunnuntain koesuoritusta ja kaikki ajatukset palaa ennemmin tai myöhemmin viretilaan. Jos viretila on liian matala, ei vauhtia ole ja esim seuraaminen on surkeaa. Sen sijaan tunnari onnistuu. Jos nostan virettä, liikkeet menee hienosti, mutta piippaaminen on mahdotonta ja tunnari on riskialtis. Millä ihmeellä sitä löytäis keskitien näistä? Pelkkä piippaamattomuuden treenaaminen ei auta, koska saman tien kun vihjaan ruoasta, Sunny unohtaa ääntelevänsä. Ja jos en mainitse, en saa sitä olemaan tarpeeksi innokas kahdeksaa liikettä palkatta.