Santerin kanssa käytiin torstaina Käpylässä lumipyryssä kahestaan treenaamassa. Tarkoituksena ottaa luoksetuloja, seuraamista, ruutua ja kakeja. Aloitettiin luoksetuloilla, joissa kaikissa oli hyvä vauhti ja ihan jees pysähdyksetkin. Kerran Sunny nousi seisomaan ennen kutsua, siitä otettiin uusiksi. Muilla kerroilla annoin oikein odottaa ja pysyi hyvin. Down-käsky toimi sekä sivulta että luoksetulosta! Sitten tehtiin seuraamista erinäisiä pätkiä luupalkalla. Hyvin meni, jos mentiin myötätuuleen, vastatuuleen oli jäinen lumipyry vähän liikaa :D Piipit pysyi hyvin kurissa. Jouduttiin kuitenkin lopettamaan tähän, kun Sunnylla jäi luunpala suuhun eikä se saanut sitä pois, vaikka kakisteli ja yrittä tassuillakin. Mäkään en nähnyt katsoa pimeällä kentällä. Kotona sitten hammastikun ja lampun kanssa sain sen kaivettua ulos.

Tänään oltiin armottomien porukan kanssa hallilla treenaamassa, kouluttajana Anna Liukko. Aiheena oli kaukokäskyt. Sunny oli virittelyissä vielä ihan täpinöissään mutta kakeihin sitten rauhoittui vähän liikaakin: kahteen vaihtoon tarvittiin tuplakäskyt. Ei piipannut mitenkään ihan hirveästi. Anna oli samaa mieltä kuin minä eli pitää hyväksyä koiran fyysiset rajoitteet (nivelrikko) ja treenata kaukokäskyt mahdollisimman hyviksi rajoitteiden puitteissa. Eli jos koira pystyy tekemään parhaimmillaan kasin kaukot, niin sitten kasi on meille kymppi. Peruspiippitreeniä tohon ja sitten liikkeiden ketjutusta eli vauhdikas liike + kaket ja palkka. Tähän meillä on vielä aika pitkä matka ;-) Oman vuoron jälkeen tehtiin vielä seuraamista hallin toisessa päässä ja tadaa - saatiin jopa hiljaisia vasemmalle käännöksiä!

Tänään taas mietin, että se TK3 vois olla meille realistinen tavoite. Voi olla, ettei me koskaan mennä evl:ään ellei Sunny nyt jostain syystä lopettais piippaamista. Ei ois kiva lentää ulos sieltä kehästä ;-) Vois olla muutenkin aika mielenkiintoista olla kehässä 10-vuotiaan mummon kanssa, joka huutaa niin että halli raikuu. Ois tuomarin huumorintaju koetuksella :D

Lyytikäisen juoksut on kestäneet nyt vajaa 2 viikkoa. Sen kanssa on kotona temputeltu ja se osaakin hienosti istua orava-asennossa, seistä takajaloilla ja käydä kyljelle. Lisäksi sen kanssa on tehty kakeja, joista i-m, m-i ja s-m on aika kivoja (etäisyyttä on se 30 cm), ruutua sisällä kosketusalustalla ja tunnaria sisällä (oon naksuttanut oikean koskemisesta, saa nähä tajuuko mitään). Pihalla on tehty agijuttuja eli eteenmenoja lelulle sekä kontakteja pentu-A:lla. Niin ja Sunny on pihalla tehnyt sikanopeita noutoja ruokakuppipalkalla sekä sisällä ohjattua noutoa. Yleensä oon vapauttanut sen noudosta suoraan syömään (vauhtinouto ruoalla) mutta tänään vaadin perusasentoa. Sunny toi kapulan täysillä mun eteen ja seisoi siinä sitten että otatko tän :D Sitten älysi, että ai niin, sivullehan tää piti tuoda ja pomppasi aivan suoraan perusasentoon, jes!