Maanantaina treenailtiin vikaa kertaa hallissa talvikaudella, Lyytillä oli Helenan vetämät agitreenit ja Sunnylla kimppatoko. Helena oli suunnitellut meille tällaisen radan:

Numeroinnissa on sellainen virhe, että oik. yläkulmassa oleva putki on nro 11, joten esteitä oli yhteensä 17. Ajattelin tehdä kahdessa osassa, ensin esteet 1-7, sitten 8-17. Lyyti meni aluksi ihan mukavaa vauhtia mutta toistojen (ja mun mokailujen) myötä hidastui. Eli vähän on piristymistä ilmassa mutta ei vielä ihan. Jätin Lyytin lähtöön ja menin kutsumaan 3-4 välistä, mikä toimi hyvin - Lyyti pysyi paikalla ja tuli kovaa kutsusta. Mun liikkumattomuudesta tulikin sitten sanomista. Sitten tein ennen kutosta valssin aina väärään paikkaan tai sit en pysynyt liikkeessä - ja kerran melkein kaaduin :D Ohjasin esteet 8 ja 9 oikealta puolelta ja sitten väänsin kaksi valssia ysillä ja kympillä ja taas väärään paikkaan! Eihän ole mitään järkeä mennä seinää kohti, jos seuraava este on suoraan mun vieressä. Esteelle 12 tein ennakoivan valssin ja sitten ehdin tekemään persjätön ennen 14:ta, mutta ohjaaminen jäi vajaaksi ja Lyyti tuli ohi. Kokeilin myös takaaleikkausta, jossa Lyyti kääntyi jopa oikeaan suuntaan, joskin vauhtia ei ollut yhtään. Yksittäisesteistä tehtiin puomia (meni ihan mielettömän hyvin, vapaana, laukalla ja kontaktille pysähtyen!) ja rengasta kehikon kanssa (tarjosi yhden kerran näyttämisen jälkeen koko ajan oikeaa kohtaa).

Sunnyn treeneissä kavereina oli Jarmo & Neo sekä Virpi & Rena. Aloitettiin paikallamakuulla, tein joku kolmisen minuuttia ja kävin pari kertaa palkkaamassa, oli hienosti hiljaa. Ruutu laitettiin ekaa kertaa ihan keskelle hallia ihan testaamaan, meniskö Sunny siitä yli. No ei meinannutkaan. Ekalla kerralla ei ollut ihan keskellä mutta palkkasin, koska pysähtyi mun käskystä ihan siihen, missä oli. Muilla kerroilla löysi kivasti keskellekin. Oisko kerran ollut namikuppi ja muilla ei. Tein myös pari kertaa maahanmenon kanssa, lähdin kävelemään kohti ja kutsuin n. 5 askeleen jälkeen, kun oli hiljaa. Tähän väliin yhtenäinen seuraamispätkä, eri nopeuksia ja käännöksiä oli mutta pysähdys vasta lopussa. Ei piipannut, mutta lopussa hengitti vähän äänekkäästi, olisin voinut palkata aiemmin. Tästä isompana palkkana pala jotain kurkkutorvea. Sitten luoksetuloja kahdella kupilla. Ensin läpijuoksu, josta lelupalkka, sitten pysähdyksiä. Pari kertaa ennakoi, mihin sanoin "ei kelpaa, uudestaan" ja aloitettiin alusta, sitten meni hyvin. Muut kerran oikeastaan aika hyviä.

Sitten käytiin laittamassa luoksetulokipot takaisin reppuun ja samalla Sunnylle selvisi, että siellähän on ruokaa. Sitä odotellessa tehtiin ketjutettuna hyppynouto metallilla ja kaukot. Ennen ollaan tehty hyppynoutoa vain puulla, mutta Sunny ei juuri hämääntynyt, palauttikin laukalla. Heitin vähän vinoon, joten tein pienen vartaloavun, että sain Sunnyn varmasti tulemaan yli. Tässä vaiheessa Sunny oli sitä mieltä, että ruokaa pitäisi saada, joten saatiin hyvä tilanne kaukotreeniin. Ajatuksena siis hiljaisesta vaihdosta vapautus. Jättäessä yritti piippailla, kielsin siitä. Kun käännyin kohti, Sunny hiljeni ja teki hiljaa m-s-vaihdon, joten pääsi siitä syömään. Tätä ollaan tehty myös kotona ruokakupilla ja sehän näyttäis toimivan! Lopuksi tehtiin vielä tunnaria. Lähti hyvin rauhallisesti ja näytti siltä, että haistelisikin rauhassa. Oli juuri ottamassa omaa, kun sai hajun jostain namista ja etsi sitä sitten hetken. Sen löydettyään ei enää jaksanut haistella rauhassa vaan maistoi paria väärää mutta toi kuitenkin oman. Mentiin vielä ulos tekemään toinen toisto, jossa taas toi oman mutta kapulat siirtyilivät, tassuista tai suusta. Valitsi oman kuitenkin ihan yhden (siirtyneen) väärän vierestä, joten jätettiin siihen. Oon taas treenannut vain vaikeahkossa tilanteessa eli treenihallissa, nyt pitää siirtyä taas kotipihalle ja muihin tylsiin paikkoihin. Tässä liikkeessä ei kyllä ole selvää edistystä näkyvillä, se on enemmänkin tuuripeliä. Viidestä kokeesta kolmesta on saatu 8-9 ja kahdesta nolla ja sama meininki on treeneissä.