Tänään oli Sunnylla Jessica Svanljungin tokotreenit Sipoossa ja sen päälle Lyytin tavisagitreenit. Oltiin ainoina ajoissa paikalla Sipoossa, joten aloitettiin ;-) Santeri oli ihan mahdottomalla tuulella. Vauhtia ja meteliä riitti mutta keskittymistä ei yhtään. Otti ihan hirveästi häiriötä kaikesta, kyttäsi laitumelta haettavia heppoja, pihalle ajavia autoja jne. Hassua että se reagoi tollaiseen häiriöön, kun yleensäkin treenaillaan paikoissa, jossa menee porukkaa ohi ja 2-5 koiraa treenaa ympärillä.  Aluksi Sunny ei yhtään tajunnut, että täällä ollaan tokoilemassa. Esim. ekassa luoksetulossa ei kuunnellut alussa maahan-käskyä ollenkaan mutta kun aloitettiin koko homma alusta, niin sitten meni hyvin maahan. Olisi pitänyt siis tulla vielä aikaisemmin, jotta olisin ehtinyt tehdä verryttelyn lisäksi myös virittelyn.

Luoksetulossa seisominen oli ongelma. Kaikki muut osat meni hyvin, maahanmeno ja välipätkät, joita tehtiin erikseen. Mutta seisomisessa Santeri esitti maahanmenotaitojaan sen kun kerkisi. Käskin siitä sitten aina kaukokäskynä ylös ja sitten otettiin uudestaan. Kaukkareiden käsimerkin kanssa pysähtyi kyllä seisomaan. Tehtiin sitten ihan vaan peruutuksen yhteydessä, jolloin esitti ensin kaikkia muita asentoja mutta sitten muisti, mikä se seiso olikaan. Pikatreeni tätä ennen kisoja?! :D

Ruudussa oli ekan kerran namialusta. Sunny katteli vähän sinnepäin mutta ei kuitenkaan ihan. Olisi pitänyt sanoa "missä ruutu" uudestaan mut enpä tajunnut. Siispä Sunny lähti etuviistoon vähän luoksetulomerkkejä kohti rallattelemaan. Ajoissa pitää sanoa pysäytyskäsky ennen kuin se ehtii ties minne! Oisko kolmannella käskyllä mennyt ruudun reunaan ja siitä sitten haistoi namin. Juu ei näin. Seuraavalla kerralla meni hyvin suoraan. Kolmannella kerralla otettiin kokonaisena ja ilman namialustaa. Meni hyvin ruutuun mutta pysähtyi selkä muhun päin kyttäämään taas jotain autoa tms! Karjaisin sitten DOWN ja yllättäen se totteli :D Eli häröilystä tiukkuutta ja volyymia lisää käskyihin. Taisi tulla seuraamaankin vasta toisella käskyllä kun taas katsoi muualle!

Loppuun otettiin vielä pari luoksetuloa lisää. Ensin ihan vauhtiluoksetulo, sitten pysähdyksestä Jessica heitti lelun Sunnylle. Ja osui muuten suoraan naamaan :D Sunny kattoi että mitä mua heitellään mutta tajusikin esineen olevan lelu ja innostuikin siitä sitten. Huh huh. Oman vuoron jälkeen otettiin vielä kaukot m-s-i, jotka oikein hyvät. Sitten käytiin kävelemässä ja palattiin kentälle. Seuraavien koirien vuorojen ajan vaan hengattiin, en kiinnittänyt Sunnyyn huomiota ja lopulta se rauhoittui, mistä palkkailin. Tässä mielentilassa sitten paikallaolot, joissa ei kummassakaan yhtään ääntä! Miten sen saisi kokeen aluksi tuohon mielentilaan, sitten taas vauhdikkaisiin liikkeisiin ja taas alas tunnariin?! Sen kun ratkasis, niin oltais aika hyviä.

Sitten ajeltiin Lyytin agitreeneihin, jossa meille jäi aikaa 20 min. Olikin aika hyvä, saatiin tehtyä tehokas täsmätreeni. Ensin kolmella samansuuntaisella mutta vinosti toisiinsa olevalla hypyllä eteenmenoa. En vielä ottanut ämpäriä vaan jätin vain lelun suoran päähän. Lyyti irtosi sinne varmaan paremmin kuin ikinä, ei mitään ongelmaa millään kerralla. Tai no ekalla kiersi paimenmaisesti ekat kaksi estettä ja hyppäsi kolmannen mutta muilla hyppäsi kaikki. Tehtiin molemmilta puolilta, takaaleikaten ja ilman, lelu päässä ja ilman ja kaikki meni hienosti. Tätä lisää!

Toisena treeninä sylkkäriä, jota mä en siis vielä koskaan oo tehnyt onnistuneesti. Tultiin putkelta suoralla aita, sitten välistäveto sylkkärinä ja mulla oli lelu sylkkäriä tekevässä kädessä. Joka kerta en vetänyt Lyytiä tarpeeksi eikä se tullut välistä mutta saatiin onnistunut sylkkäri kolme kertaa! Ihannesuoritukseen jäi vielä tiivistämistä, mutta Lyyti meni ja kääntyikin joka kerta oikeaan suuntaan, joten pileiden paikka ;-)

Lopuksi vielä puomia. Ensin Lyyti meni sen alla olevaan putkeen - puomille pitää ohjata tarkemmin. Sitten tuli vauhdilla puomille - ja putosi alas ylösmenolta :( Ei näyttänyt sattuneen, toivottavasti ei huomennakaan ole kipeä. Mä säikähdin ihan kauheesti mutta onneksi Lyyti ei, meni vaan aavistuksen varovaisemmin seuraavan kerran. Otettiin sitten vielä useampi toisto, ettei vaan jäis mitään kammoa ja ei näyttänyt jääneen.