On niin paljon treenejä, että ihan kiirettä pitää blogin päivittämisessä :D Helena oli tänään meitä kouluttamassa ja tehtiin ihan älyttömän hauskaa harjoitusta, jossa radalla piti käyttää ensin pelkkiä takaaleikkauksia, sitten pelkkiä persjättöjä. Rata näytti tältä:

Tehtiin ensin takaaleikkauksilla kolmessa pätkässä: 1-5, 5-11, 11-17. Leikkaukset tuli ennen esteitä 5, 6, 11, 13, 16. Toisella yrityksellä leikkasin vielä ennen esteitä 8 ja 9. Lyyti oli niin lutunen! Se oli ihan kysymysmerkkiä, ei tajunnut yhtään, miten mä nyt noin ohjaan, mutta meni silti! :D Oikeastaan vain esteellä 8 kääntyi aina väärään suuntaan, muuten leikkaukset meni ihan kivasti. Putkiin meni ihan varmastikin. Tätä pitää nyt treenata TOSI paljon, jotta Lyyti saa varmuutta toimimiseen mun edessä.

Toisella kierroksella sitten persjätöt esteiden 4, 5, 7, 8, 10, 12 ja 15 jälkeen. Alussa ei ongelmaa, esteet 6-9 oli vähän häsläystä enkä ehtinyt 10-11-väliin ennen koiraa vaan piti tehdä takaaleikkaus putkelle. Jatkettiin kuitenkin loppuun asti siitä ja treenattiin erikseen pätkää 5-11. Ratkaisu oli heittää koira esteelle 8 ja lähteä jo itse liikkumaan, silloin ehdin vaikka meinasinkin törmätä putkeen :D Loppuvaiheessa alkoi naurattaa niin paljon, ettei ohjaamisesta meinannut tulla mitään mutta ainakin meillä on hauskaa... Loppukommenttina sanottakoon, että Lyyti meni tänään keinun ensimmäistä kertaa ilman mitään apuja tai laskemista monta kertaa tosi reippaasti, hyvä vauva, vauva osaa! :D